CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, geçtiğimiz günlerde Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun Osmangazi Köprüsü’nden geçen araç sayılarını sosyal medya üzerinden paylaşmasının tamamen bir algı operasyonu olduğunu söyledi.

Bakan Karaismailoğlu’nun sosyal medya hesabından, içerisinde bulunduğumuz temmuz ayının ilk 25 gününde ve sadece 24 Temmuz gününde geçen araç sayılarını paylaşmasının toplum üzerinde bir algı yaratmaya çalışmaktan başka bir şey olmadığını belirten CHP’li Başarır, “Sayın Bakana 2016 -2019 yılları arasında toplamda Osmangazi köprüsünden garanti kapsamında 43 milyon 800 bin araç geçmesi gerekirken 22 milyon 300 bin araç geçtiğini hatırlatmak isteriz. 2020 yılı içinde durum pek farklı olmadı, işletmeci firmaya ilk 6 aylık için 1,7 milyar TL, ikinci 6 aylık dilim için 1.5 milyar TL devletin kasasından ödeme yapıldı” sözlerini dile getirdi.

Osmangazi Köprüsü’nden geçen araç sayılarına ilişkin Bakan Adilkaraismailoğlu’nun bundan sonra da aynı duyarlılıkla açıklama yapmasını beklediğini belirten CHP’li Başarır, “Sayın Bakan kendini haklı çıkarmak için bayram tatilini de kapsayan günlerin olduğu temmuz ayının ilk 25 günlük verilerini paylaşarak kamuoyuna açıklamalarda bulundu. Keşke Sayın Bakan bu duyarlılığını geçmiş yıllar için de gösterseydi. Umarım sayın Bakan bundan sonra da Osmangazi Köprüsü’nden geçen araç sayılarını aylık olarak kamuoyuyla paylaşır” dedi.

ÖNERGELERE YANIT YOK

Osmangazi Köprüsü ve diğer araç geçiş garantili yerler için Ulaştırma ve Altyapı Bakanına kendisi ve milletvekili arkadaşları tarafından yazılı soru önergeleri verildiğini dile getiren CHP’li Başarır, “Daha önce Sayın Bakan’a Osmangazi Köprüsünden 2021 yılı ilk altı ayı içerisinde geçen araç sayılarını yazılı soru önergesiyle sorduk. Henüz kendisinden bir yanıt alamadık. Yine diğer milletvekili arkadaşlarımın yazılı soru önergelerine de yanıtlamaktan Bakan Karaismailoğlu kaçınırken, yandaş gazeteciler bizim istediğimiz bilgileri sosyal medya hesaplarından tablolar halinde paylaşabiliyor. Halk adına denetim yapma görevi olan milletvekillerine yanıt verilmemesini de kamuoyunun takdirlerine sunuyorum” sözlerini ifade etti.