Başak Demirtaş, Twitter hesabından paylaştığı video ile Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e, “Her şey normalleşirken cezaevleri görüşleri neden normalleşmiyor?” diye sordu.

Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, pandemiye dair alınan tedbirler kaldırılmasına rağmen Kurban Bayramı’nda cezaevlerinde görüş yapılamamasına sanal medya hesabından yaptığı paylaşımla tepki gösterdi. Twitter hesabından Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ü etiketleyerek paylaşımda bulunan Demirtaş, “Önümüz Kurban Bayramı. Bayram görüşü yine yok. Her şey normalleşirken cezaevleri görüşleri neden normalleşmiyor?” mesajıyla birlikte bir video paylaştı.

"CEZAEVLERİNDE NORMALLEŞME NE ZAMAN BAŞLAYACAK?"

Başak Demirtaş, paylaştığı videoda Adalet Bakanı Gül’e şu sözlerle seslendi: "Merhabalar. Hepimizin bildiği gibi, bir süre önce salgın tedbirleri büyük oranda kaldırıldı ve normalleşmeye geçildi. Geçildi ama cezaevlerindeki görüş koşulları salgın döneminde olduğu gibi, aynen devam ediyor. Normalde, pandemi öncesi her hafta olan kapalı görüş hakkını bile kullanamıyoruz. Mesela bu Temmuz ayı içerisinde sadece toplamda iki defa kapalı görüş yapabileceğiz. Normalde bayramlarda ek açık görüş olurdu. Oysa ki bu bayramda yine olmayacak. Bırakın açık görüşü, kapalı görüş bile yok. Bayram vesilesiyle ek telefon hakkı bile tanınmadı. Maalesef cezaevlerine bayram gelmiyor. Oysa ki Adalet Bakanı, bundan tam 13 ay önce kısa sürede görüntülü görüşme yapılabileceğini söylemişti. Buradan Adalet Bakanı’na sormak istiyorum: Cezaevlerinde bayram görüşü yapmanın kime ne zararı olabilir ki? Cezaevlerinde normalleşme ne zaman başlayacak?" https://twitter.com/Basak__Demirtas/status/1415215167156236295