Irak'ta Ekim ayından bu yana devam eden gösterilerde Cumhurbaşkanı Berhem Salih'in açıklamasına göre 600'den fazla gösterici hayatını kaybetti. Gösteriler son bir haftadır artarak devam ediyor.

Gösteriler sürerken Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih ve Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani de Davos'ta düzenlenen 50'nci Dünya Ekonomik Forumu'na katıldı. Salih, "Kanun tanımaz kişilerin gerçekleştirdiği şiddet nedeniyle çoğunluğu genç 600'den fazla masum barış yanlısı gösterici hayatını kaybetti" diye konuşurken Barzani ise "Irak'ta artık yeni bir dönem var ve yetkililer bu dönemin ihtiyaçlarını karşılayamıyor" dedi. Neçirvan Barzani, İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen 50'nci Dünya Ekonomik Forumu’ndaki bir panelde konuştu.

BARZANİ: KENDİMİZİ IRAK'TAN AYIRAMAYIZ

Barzani, “Kendimizi Irak’tan ayıramayız ve biz Irak’ın bir parçasıyız” ifadelerini kullandı. Irak’taki gelişmelerden de söz eden Neçirvan Barzani, “Irak’ta yeni bir dönem var ve yetkililer bu dönemin ihtiyaçlarını karşılayamıyor” ifadelerini kullandı. Irak’ta devam eden protesto gösterileriyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Neçirvan Barzani, “Ekimde başlayan protesto gösterilerinin başlangıcı ile şimdiki arasında farklı bir durum var” diyerek, Iraklı yetkilileri sorunları çözmeye ve tartışmaya çağırdı. Öte yandan Neçirvan Barzani, Irak’ta devam eden gösterilerde durumun normalleşmesi ve Bağdat’la devam eden sorunların çözümü için Irak Kürdistan Bölgesi’nin rolüne dikkat çekti.