AKP'nin getirmeyi hedeflediği çoklu baro sistemine karşı açıklama yapan baro başkanları, 3 Temmuz Cuma günü Ankara'da Büyük Savunma Mitingi yapacaklarını duyurdu.

Barolar, çoklu baro sistemine karşı 3 Temmuz Cuma günü Ankara'da Büyük Savunma Mitingi'nde bir araya gelecek.

"ÇOKLU BARO DAHA DA SİYASALLAŞTIRIR

AKP tarafından Meclis'e getirilen çoklu baro sistemine karşı çıkan baro başkanları Ankara Bilkent Oteli'nde bir araya geldi. Yapılan toplantının ardından gerçekleştirilen basın açıklamasında hükümete teklifi geri çekme çağrısı yapıldı. Açıklamayı okuyan Amasya Baro Başkanı Melik Derindere, "Barolar siyaset yapıyor denilerek ortaya konulan kanun teklifi baroları siyasallaştırmaktadır. Asıl barolar şimdi bölünmektedir" dedi.

BÜYÜK SAVUNMA MİTİNGİNE ÇAĞRI

Hükümetin teklifi Meclis'e sunmasıyla birlikte 4 Temmuz'da yapılacak mitingi bir gün önceye aldıklarını söyleyen Derindere, "Biz 19 Mayıs ve 1 Haziran açıklamaları ile 19-22 Haziran Ankara Yürüyüşü’nde çoklu baro uygulamalarına tümden karşı olduklarını açıklayan ve hazırlıkların sona erdirilmesini isteyen baro başkanları olarak siyasi iktidara bu bölme ve parçalama projesinden vazgeçmesi, demokratik kamuoyuna halkın sesinin kısılmasına yol açacak bu projeye karşı çıkarak, barolarına sahip çıkmaları için bir kez daha çağrıda bulunuyoruz.Bizler Türkiye’nin Baroları olarak 03 Temmuz 2020 tarihinde saat 14.00’da Barolarımıza kayıtlı tüm meslektaşlarımızı Ankara’da yapılacak Büyük Savunma Mitingi’ne davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

MİTİNG ANITPARK'TA

Ankara Barosu'ndan yapılan açıklamada, Büyük Savunma M