HDP İzmir İl Binası'nda Deniz Poyraz'ı tabancayla vurarak öldüren Onur Gencer'in yargılandığı davanın yarın yapılacak 7. duruşması öncesi baro başkanları İzmir'de "Adalet Nöbeti" tuttu. İzmir Barosu Başkanı Sefa Yılmaz, "Deniz Poyraz davasında müdahil vekil olan arkadaşlarımız bu karanlık cinayetin ardının aydınlanması için birçok talepte bulundu. Ne yazık ki ne soruşturma ne de kovuşturma aşamasında buna ilişkin en küçük bir adım atılmadığı gibi başvurular reddedildi. Böylesi karanlık bir süreçten geçiyoruz" dedi.

İzmir'de 17 Haziran 2021'de Deniz Poyraz'ı öldüren Onur Gencer'in "Ağırlaştırılmış müebbet ve 7 yıl hapis cezası" istemiyle yargılandığı davanın yarın Aliağa Şakran Yerleşkesi'nde görülecek 7. duruşması öncesi baro başkanları ve avukatlar "Adalet Nöbeti" için bir araya geldi. İzmir Adliyesi koridorlarında "Adalet" yazılı pankart açan baro başkanları ve avukatlar daha sonra dışarıda açıklama yaptı.

"Adalet Nöbeti" eylemine Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkan Yardımcısı Gürkan Altun, TBB Yönetim Kurulu üyesi Avukat Ercan Demir, İzmir Barosu Başkanı Sefa Yılmaz, Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, Batman Barosu Başkanı Erkan Şenses, Van Barosu Başkanı Sinan Özaras, Muş Barosu Başkanı Kadir Karaçelik, Ağrı Barosu Başkanı Serdar Günakın, Mardin Barosu Başkanı İsmail Elik, Şırnak Barosu Başkanı Rojhat Dilsiz, Siirt Barosu Başkanı Muhammet Alptekin, Şanlıurfa Barosu Başkanı Abdullah Öncel ile avukatlar katıldı.

"KARANLIK BİR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ"

Adalet Nöbeti sonrası açıklama yapan İzmir Barosu Başkanı Sefa Yılmaz şöyle konuştu:

“Keşke hukuk devleti olsaydık. Keşke hukukun üstünlüğüne, yargının bağımsızlığına ve tarafsızlığına şahit olabilseydik. 2021 yılı haziran ayında katledilen Deniz Poyraz ile ilgili dava 14 Ekim 2022 günü Şakran Yerleşkesi'ne taşındı. Davamızı cezaevinin demir parmaklıkları arasında takip etmek zorunda kaldık. Deniz Poyraz davasında müdahil vekil olan arkadaşlarımız bu karanlık cinayetin ardının aydınlanması için birçok talepte bulundu. Ne yazık ki ne soruşturma ne de kovuşturma aşamasında buna ilişkin en küçük bir adım atılmadığı gibi başvurular reddedildi. Böylesi karanlık bir süreçten geçiyoruz. Burada bulunma sebebimiz adalet nöbeti için bütün yurttaşlarımıza kimliği, kişiliği, dini, ırkı ne olursa olsun adalete erişim yönünde hizmet vermek ve adaleti sağlamaktır."

"DENİZ POYRAZ İÇİN İZMİR'DEYİZ"

Birçok ilde sıralı adalet nöbetleri tuttuklarını anımsatan Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkan Yardımcısı Gürkan Altun ise "Burada genç kız çocuğu katledildi. Onun davasında hiç arzu etmediğimiz hukuki gelişmeler, hukuka aykırılıklar yaşandı. Bu sebeple ikinci defa İzmir'deyiz. Deniz Poyraz için İzmir'deyiz. Onun için adalet çığlıklarına katkıda bulunmak için İzmir'deyiz" diye konuştu.