HDP İstanbul 4. Olağan İl Kongresi, Küçükçekmece Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'nde #İstanbuldaHDPzamanı sloganıyla ve kitlesel bir katılımla yapılıyor. Mitingde konuşan Sancar,  "Halkların ortak gücü burada. Kurduğunuz bu Üçüncü Yol, demokrasiye, barışa ve adalete giden 3’üncü yol büyüyor, genişliyor, dalga dalga geliyor" ifadelerine yer verdi.

Büyük bir barış hareketinin kurulması gerektiğinin altını çizen Sancar, "Bölgede her türlü savaş oyunun içine bu ülkeye sürükleyen bütün politikaları durdurmalı, büyük barış hareketini mutlaka kurmalıyız" dedi.

"HARAMİLERİN, YALANCILARIN VE HIRSIZLARIN SALTANATINI YIKACAĞIZ"

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre, kongrede konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar konuşmasına yazar Vedat Türkali’nin “Haramilerin saltanatını yıkmaya geliyoruz” sözlerini hatırlatarak başladı. Sancar, "Bekle bizi İstanbul, bekle bizi, Amed, Hakkari, İzmir, Van. Geldik, geliyoruz, haramilerin, zalimlerin, hırsızların, yalancıların saltanatını yıkıyoruz, mutlaka yıkacağız. İşte bu coşku onların en büyük korkusudur” dedi.

"ÖZGÜR, DEMOKRATİK YAŞAMI MUTLAKA KURACAĞIZ"

“Boşuna demiyoruz. Bizim bu ülkeye, bu ülkenin haklarına, gençlerine en çok, kadınlarına sözümüzdür. Bu ülkeye büyük barışı mutlaka getireceğiz. Bu ülkeye adil, özgür, demokratik yaşamı mutlaka kuracağız" diyerek sözlerine devame den Sancar, iktidarın yeni saldırılar, operasyonlar düzenlese de korkunun zerresinin olmadığını çok iyi bildiğini kaydetti. Sancar'ın konuşmasının devamı ise şöyle:

"KUMPASI ÇÖKERTTİK, ÇÖKERTECEĞİZ"

"Bu iktidara, bir kez daha hatırlatalım; kumpas davalarınız sökmedi: Kobanê davası adı altında, çürük yüzkarası bir kumpas davası başlattınız ama yoldaşlarımız mahkeme salonunda tarihin karşısında halkın vicdanında sizleri yargılamaya devam ediyor. Bu kumpası çökerttik, daha da çökerteceğiz."

"ÇETELERLE, MAFYALARLA KOL KOLA YÜRÜTTÜĞÜNÜZ KİRLİ İŞLERİN HESABINI VERİN"

"Kumpasa doymuyorlar. Cizre’de 3 gündür büyük bir kumpasın peşindeler. Milletvekilimiz üzerinden olmadık iftiralar ortaya atıyorlar. Cizre’yi karıştırmak, ülkeyi kaosa sürüklemek bunların şu an en önemli hedefidir. Cizre’de Soylu’nun işaret edip başlattığı kumpası başlarına yıkacağız. Önce gidin yolsuzlukların hesabını verin, çetelerle, mafyalarla kol kola yürüttüğünüz kirli işlerin hesabını verin”

"CEVAP VEREMİYORLAR"

“Pudra şekeri çeken kadrolarınıza o pudra şekerini, on binlerce tonla buraya taşıyan çetelerinize mutlaka bunun hesabını soracağız. Siz önce bunun cevabını verin, Meclis’te buna cevap veremiyorlar. Sokakta bunun cevabını veremiyorlar."

"BARIŞA VE ADALETE GİDEN 3'ÜNCÜ YOL BÜYÜYOR"

"Yaptıkları tek şey var; kumpas, yalan, dolan. Ama değirmenin suyu bitti. Halkların ortak gücü burada. Kurduğunuz bu Üçüncü Yol, demokrasiye, barışa ve adalete giden 3’üncü yol büyüyor, genişliyor, dalga dalga geliyor. Bu ülkede yeni başlangıcı da bizler kuracağız. Bu ülkede, bu iktidardan kurtuluşun yolunu bizler açacağız. İktidarı besleyen bu düzeni bizler değiştireceğiz.”

"SİZE İSTANBUL'DA NASIL KAYBETTİRDİĞİMİZİ BİLİYORSUNUZ"

"Size İstanbul’da nasıl kaybettirdiğimizi biliyorsunuz. O ağır darbeyi unutmadınız. Size tavsiyem unutmayın. Biz kaybettirmeyi bu zalim iktidara, bu soyguncu talancı sisteme kaybettirmeyi iyi biliriz. Tabi iki kazanmayı hem iktidara kaybettireceğiz hem bu ülkeye, bu ülkenin bütün halklarına kazandıracağız. İktidar kaybedecek ve ona kaybettirecek olan biziz. Bu düzen değişecek değiştirecek olan biziz."

"BÜTÜN TÜRKİYE HALKLARI KAZANACAK"

"Bu ülkeye yeni başlangıcı büyük barışı güçlü demokrasiyi kalıcı adaleti de biz getireceğiz. Hep birlikte kazanacağız bütün Türkiye halkları kazanacak. Kaybettireceğiz size. Kaybettirirken büyük kaybettireceğiz ama aynı zamanda büyük kazanacağız büyük. Hep birlikte büyük kazanacağız."

"BU DÜZEN DEĞİŞECEK, BU İKTİDAR GİDECEK"

“Her yerde söylüyoruz. Bize düşmanlaştırdığınız insanlarla da konuşacağız. Kimin kaygısı varsa o kaygıyı gidermek bizim borcumuz. Kimin korkusu varsa o korkuyu ortadan kaldırmak bizim yükümlüğümüzdür. Göreceksiniz, bu yürüyüşün sonu büyük aydınlığa çıkacaktır. Bu düzen değişecek, bu iktidar gidecektir. Halkçı yönetimin temeli atılacak. Bu temeli bu ülkenin bütün emekçileri, ezilenleri, sömürülenleri hep birlikte atacağız."

"İFLAS EDERKEN ÜLKEYİ DE ÇÖKERTMEK İSTİYORLAR"

"İflas ediyorlar. İflas ederken ülkeyi de çökertmek istiyorlar. Emekçiyi, yoksulu bu enkazın altında bırakmak istiyorlar. Kaynak yok diyorlar. Kaynak Saray’a giden israftadır. O israfı kesin, biz keseceğiz zaten. Bunun emekçi halka dağıtacağız. Emekçi halka adil paylaşım için rantiyecilerinize verdiğiniz kaynakların hepsini keseceğiz. O günler yakındır."

"KÜRT SORUNUNDA MİLİTARİST ANLAYIŞ BUGÜNE KADAR HİÇ KİMSEYE GÜN YÜZÜ GÖSTERMEDİ"

“Kürt sorununda güvenlikçi anlayış, militarist anlayış şiddet politikası bugüne kadar hiç kimseye hiçbir iktidara gün yüzü göstermedi. Bütün iktidarlar bu politika üzerinden yürüdükçe çöktüler. Şimdi de Kürt sorununda şiddeti, militarizmi ve inkarı, ırkçılığı, her gün, her alanda canlandıran bu iktidar çöküyor. Çünkü savaşla hiçbir iktidar ayakta kalmadı kalamayacak. Biz en büyük savaş karşıtı birlikteliği oluşturmalıyız. Kürt sorununda savaş, politikalarına karşı çıkmalı demokratik çözümü birlikte savunmalıyız."

"BÜYÜK BARIŞ HAREKETİNİ MUTLAKA KURMALIYIZ"

"Bölgede her türlü savaş oyunun içine bu ülkeye sürükleyen bütün politikaları durdurmalı, büyük barış hareketini mutlaka kurmalıyız. Çünkü büyük barış hareketini kurduğumuz anda bütün temellerini yıkarız iktidarın. Zaten anlatacak hikayeleri yok. O nedenle saldırıyor, zulümden baskıdan başka hiçbir şey kalmadı ellerinde yalandan başka ama büyük ve ortak hikayeyi yazacağız."