CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz; emekli, memur ve asgari ücrete yapılan zammı değerlendirdi. Karadeniz, şunları söyledi:

“Bu ülkede yüzde 30 değil yüzde 130 yapsa şu anda yetmez. Ülkenin şartları ortada. Ekonomik bir çöküş var. Yandaş TÜİK’in açıkladığı o rakamların hiçbiri doğru değil. Ülkeye bir pazara, çarşıya çıktıları zaman neyin ne olduğu anlaşılır. Her şeye zam, zam, zam. Emekli zammı almadan, memur zammı almadan, asgari ücretli zammını almadan fiyatlara bir bindirme geldi. Vatandaşın aldığı zam önemli değil ki. Önemli olan alım gücü. Asgari ücretli bundan önce aldığı maaşıyla alım gücü yüksekti ama 8 bin 500 lira oldu. Emekliye 5 bin 500 lira yaptılar ama alım gücü düştü. Ülkede şu anda ekonomik bir çöküş var. Onun için ilk başta bu ekonominin düzelmesi lazım. Ekonomiden önce adaletin gelmesi lazım ülkeye. Adaletsiz yönetilen bir ülkede sonuç ortada ama diyoruz ki az kaldı. Bunların faturasını sandıkta ödeyecekler. Buna da yürekten inanarak söylüyorum.

"ESNAF ETİKET DEĞİŞTİRMEYE YETİŞEMİYOR"

Dün Boyabat’ta yaşlı bir teyzemiz elinde çantasıyla gidiyor. Az bir ürün almış pazarda 300 lira para vermiş.  Diyor ki; '50 liraya alıyordum ben bunu 300 liraya alamıyorum. Çantamı dolduramadım, yarısını doldurdum' diyor. Sokakta zaten insanlar serzenişte. Her şey ortada. Sadece o değil. Esnaf da zor durumda. Esnaf etiket değiştirmeye yetişemiyor. 1 günde 3 sefer etiket değiştiren esnafı biliyoruz. Ülkenin hali perişan ama hükümet yetkilileri ne yapıyor? Zevki sefada. Tasarruf denilen bir şey var. Cumhurbaşkanı dedi ya 'itibarda tasarruf olmaz' diye. Öyle bir tasarruf olur ki. Emekli, memur arabasına mazot alıp sokağa çıkamıyor. Beyefendi arkasında koruma ordusu, yüzlerce araçla cirit atıyor. Biraz vatandaşa yüzlerini dönseler vatandaşı dinleseler ne demek istediğimizi anlarlar."