Yurttaşların Belediye hizmetlerine ulaşılabilirliğini kolaylaştırmak amacıyla daha önce ‘e-imar’ sisteminin hayata geçirildiği Bandırma Belediyesi’nde; ruhsat ve imar durumu, yol kotu hizmetleri de dijital mecraya taşındı. Hizmetle birlikte başvuruların daha hızlı şekilde sonuçlandırılması ve kağıt tüketiminden tasarruf edilerek sürdürülebilir çevre konusuna dikkat çekilmesi hedefleniyor. 

Güncellenen dijital altyapının tanıtım programı; Belediye Başkanı Tolga Tosun, Belediye Başkan Yardımcıları Ozan Onur, Aydın Yağar, Belediye Meclis üyeleri, Bandırma’daki meslek odaları başkanları, temsilcileri ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren firmaların katılımı ile Belediye Meclis Salonu’nda  yürütüldü. 

Tanıtım programında konuşan Başkan Tosun, şunları söyledi:

“YENİ NESİL BİR BELEDİYECİLİK MODELİ OLUŞTURMAYI HEDEFLİYORUZ”

“2019 yerel seçimlerinden sonra kurum içi yapı analizi gerçekleştirdiğimizde teknolojik altyapı yönünden çağın gerisinde kalmış bir teknolojik yapıya sahip olduğunu tespit ettik, analiz çalışmalarından sonra hızlı bir şekilde teknolojik altyapımızı yenileyecek hamleleri gerçekleştirdik. Bugün de bu hamlelerimiz sonucunda gerçekleştirdiğimiz ‘E-İmar/E-Ruhsat’ uygulamamızın tanıtımını gerçekleştiriyoruz. Özellikle 2020 yılında meydana gelen pandemi sürecinde ortaya çıkan fiziki ziyaretlerin kontrol altına alınması amacına paralel olarak gerçekleştirdiğimiz bu uygulama ile yeni inşaat ruhsatı olmak üzere tüm ruhsat başvuruları ve bağlantılı süreçler online olarak yapılabilecek. Gerçekleştirdiğimiz kurum içi yatırımlarla ölçülebilir belediye anlayışı ile yeni nesil bir belediyecilik modeli oluşturmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda dijital arşiv niteliği de taşıyacak olan bu sistem diğer devlet kurumlarıyla entegre bir şekilde çalışacak, kurumlararası anlaşmazlıkları ortadan kaldıracak. Ayrıca bu çalışmayı gerçekleştiren Türkiye’deki ilk 10 belediye arasında yer almanın gururunu yaşıyoruz. Bu kapsamlı çalışmada emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum.”

Konuşmaların ardından Bandırma Belediyesi’nin teknoloji partneri Netcad firmasının temsilcileri Mehmet Akkoyun ve Emre Tunca tarafından sistemin teknik yapısı hakkında sunum yapıldı.