Katıldığı canlı yayında Abdullah Öcalan'a yaptığı ziyaretin gündeme geldiği Doğu Perinçek, "Ben oraya gittim ve bana tarladan gelincik toplayıp verdi. Ne yapsaydım?" dedi.

Habertürk'te, Didem Arslan Yılmaz'ın hazırlayıp sunduğu Türkiye'nin Nabzı programında Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve hukukçu Salim Şen'in tartıştı. Programda Doğu Perinçek'in yıllar önce Abdullah Öcalan'ı ziyaret etmesi gündeme geldi.

"BANA TARLADAN GELİNCİK TOPLANDI"

Konunun açılması üzerine Perinçek, “Ben oraya gittim ve bana tarladan gelincik toplayıp verdi. Ne yapsaydım?” ifadelerini kullandı. Hukukçu Salim Şen’in, “Gelincik toplamadı, siz birlikte teröristlerin oluşturduğu bir kıtayı teftiş ettiniz” karşılığını verdi. O sırada Perinçek, “Benim ne yaptığım meydanda” derken Şen, “Evet meydanda, sorun burada zaten meydanda” ifadesini kullandı. Perinçek, ayrıca kampı gazeteci sıfatıyla ziyaret ettiğini başka isimlerin de kampa gittiğini söyledi.

PERİNÇEK: "15 TEMMUZ'DA EN ETKİLİ ROLÜ OYNADIM"

Perinçek, "Ben 15-16 Temmuz gecesi herkesten önce tavır alıp, kellemi ortaya koyarak o darbeye karşı milleti ve TSK'yı harekete geçirmede en etkili rolü oynamış adamım. Benim bagajımda vatanseverlik var, hiç kimsenin yapmadığı şeyler var" dedi.