Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözleşmeli çalışanların kadroya geçirilmesi açıkladığı koşullara tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün akşam düzenlenen Kabine Toplantısı sonrasında “Sözleşmelilerin kadroya geçişinde 3 yıl bu statüde çalışmış olması aranacaktır. Ayrıca 1 yıllık memur aday süresi olacak. Hali hazırda 3 yılı dolmuş sözleşmeliler hemen aday memurluğa geçiş yapabilecektir” açıklamasını yapmıştı.

Balık, bugün yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

“ÜMİTLENEN BİNLERCE YURTTAŞIMIZIN HAYALLERİ DÖRT YIL ERTELENMİŞTİR”

“Cumhurbaşkanının müjde olarak açıkladığı sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesinde 3 yıl bu statüde çalışmış olma şartı aranacaktır. Bu durumda kamuda çalışan 520 bin personelden 424 bini isteğe bağlı olarak kadroya geçiş imkânı verilmiştir. Bu durumda yıl şartı ve aday memurluk hesaplandığında aylardır ümitlenen binlerce yurttaşımızın hayalleri dört yıl ertelenmiştir.

Ayrıca, yıllardır görevlerini sözleşmeli olarak icra eden yurttaşların 1 yıl daha aday memurluk yapması adalet kavramına aykırıdır. AKP iktidarının her seçim döneminde seçim malzemesi yapmak adına alışkanlık haline getirdiği sözleşmeli personel istihdamında tam kapsamlı bir şekilde sonuca ulaşılamamıştır.

AKP İKTİDARI SÖZLEŞMELİ PERSONELLERİ SEÇİM VAADİ OLARAK KULLANACAK

Sözleşmeli personelin tamamı kadroya girecek sözü ile reklam yapan AKP iktidarı anayasal bir hak olan aile birliği hakkını gündeme almayarak binlerce yurttaşın sorunlarını dört yıl daha ailelerinden uzak yaşamaya mahkûm etmiştir. Sözleşmeli personelin tamamının kadroya girememesi, yıl şartı ve sözleşmeli personel alımına devam edilmesi AKP iktidarının sözleşmeli personelleri seçim vaadi olarak kullanmaya devam edeceğini en açık göstergesidir. Ayrıca, kadroya geçiş şartında mesleksel ayrım yapılması yurttaşlar arasında ayrımcılığa sebep olmaktadır.

AKP iktidarının yurttaşların sorunlarına çözüm üretirken sorunları oy yatırımına çevirmekten vazgeçerek, tam kapsamlı politikalar üretmesi gerekmektedir.”