Kocaeli Gebze’de kurulu bulunan Baldur Süspansiyon’da işten atılan işçilerin başlattığı direniş ve grev sona erdi. Kıdem, ihbar ve sendikal tazminatlarını alan işçiler “Haklarımızı aldığımız için mutluyuz yeniden sendikalı olarak işe giremediğimiz için içimiz buruk” dedi.

Evrensel gazetesine konuşan grevcilerinden Volkan Cimşit, “281 gün mücadele ettik. Buruk bir sevincimiz var. Sendikamız bu süreç boyunca her zaman arkamızda durdu. Bu bağ devam etmeli. Bu süreçte en büyük kazancımız sendikayı tanımak oldu. Bizim için maddi kazanımlar önemli olmasa da bu anlaşmaya mecbur kaldık” dedi.

1993 yılından bu yana makas üretiminde çalıştığını ifade eden Ali İrfan Kara da, “6 senedir de Baldur işçisiydim. Çıkarken aldığım ücret en fazla 3 bin 500 TL’ydi. Emekli olmama rağmen öğrendim ki birlik olunca öyle böyle kazandık. Onurlu duruşumuz, dik duruşumuzla bu mutlu sona ulaştık. Sendika sonuna kadar arkamızda durdu, aldığımız karar ne olursa olsun, devam da desek tamam da desek kabul ettiler” dedi.

İşçi temsilcisi İlker Dudu ise “281 gündür onurlu mücadelemizin sonuna geldik. İşçi arkadaşlarımızla birlikte toplanarak bir karar aldık. Kendi aramızda fikir birliği yaparak patronun görüşlerini değerlendirdik ve kendi fikirlerimizi de tartıştık. Taleplerimizde ısrar ederek ortak bir karar aldık. Sendikamız da bu kararın arkasında durarak anayasal ve hukuksal bütün haklarımızı almak için bizimle birlikte mücadele vermiştir” diye konuştu.