DİSK Genel-İş sendikasına üye Bakırköy Belediyesi işçileri bugün Özgürlük Meydanı'nda bir basın açıklaması yaptı. Pandemi yasakları nedeniyle en son nisan ayında eylem yaptıklarını hatırlatan işçiler, "Anayasal hakkını kullanarak sendikal faaliyet ile işçilerin haklarını savunan ve kanunsuzca işten atılan öncü işçi arkadaşlarımızın, işlerine iade edilmelerini istiyoruz" dediler.

MAHKEME ELİYLE SÜREÇ UZATILDI

Bakırköy Belediye yönetimi ile anlaşmazlığın 2018 Nisan ayından bu yana sürdüğüne dikkat çeken işçiler, şu bilgileri verdi: "Geçen 3 yılda tüm girişimlerimize rağmen toplu sözleşme yapmamak için mahkeme eliyle süreci uzatmıştır ve süreci uzatmaya devam etmektedir. Temmuz 2020 tarihinden itibaren zam alamayan Bakırköy Belediyesi şirket işçilerine, işten atılma ve ücretsiz izne gönderilme başta olmak üzere, maaşların düşürülmesi, yemek paralarının 5 liraya indirilmesi, esnek, kuralsız ve güvencesiz çalıştırılma dayatılmaktadır. Bu olumsuzluklarla birlikte, sendikal baskı yapılmış ve zorla baskı ile hak kaybına sebep olan bir çok farklı evraklar imzalatılmıştır."

DİRENİŞ ÇADIRINDA OLACAKLAR

Açıklamada, kuralsız, güvencesiz ve toplu sözleşmesiz çalışma yaparak, 3.100 lira maaş ile günlük brüt 5 lira yemek parası verildiği aktarılarak, "Kuralsız ve güvencesiz çalışmak istemiyoruz. Kanunsuzca işten atılan işçi arkadaşlarımız işlerine geri alınsın istiyoruz" denildi. İşçiler, her çarşamba basın açıklaması ile birlikte hafta içi hergün 11.00-17.00 saatleri arasında Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda direniş çadırında olacaklarını duyurdu.