Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP iktidarının mülteci politikalarını eleştirerek sığınmacılara yönelik iktidara 4 soru yöneltmesine sessiz kalan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sorulara soruyla cevap verince tepki aldı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda mültecilerle ilgili AKP iktidarına 4 soru yönelterek, "Saray ve şürekasından yanıtları hala bekliyorum!" demiş devamında ise "Söyledim yine söyleyeyim, iktidarımızda bu sorun en geç 2 yıl içerisinde çözülecek. Milletimiz ırkçı değildir, olmayacaktır da" demişti.

"YA CEVAP VER YA HESAP VER"

Kılıçdaroğlu, paylaşımında yer alan videoda ise "Ya cevap ver ya hesap ver" diyerek, şu soruları sormuştu:

  • Sığınmacıların gerçek kimlik bilgilerini ispatlamalarını talep ettiniz mi?
  • Neden vatandaşlık dağıtıyorsunuz, neye hazırlanıyorsunuz?
  • Vatandaşlık verirken güvenlik soruşturması yapıyor musunuz?
  • Sınırlarımızdan kaçak geçişleri bilerek neden izin veriyorsunuz?

CHP Liderinin sormuş olduğu sorulara iktidar kanadı sessiz kalırken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ise bakanlığını yapmış olduğu kurumu ilgilendiren sorulara cevap vermek yerine soruyla karşılık vermeyi tercih etti.

Soylu’nun, Kılıçdaroğlu’na yönelttiği sorular şu şekilde:

  • Abisi terörist olan ortağın HDP Milletvekili Musa Piroğlu’nun; Türk polisine hakaretine tepkin olacak mı?
  • ABD Merkez Kuvvetler Komutanı’nın göreve gelir gelmek YPG terör örgütü elebaşı Ferhat Abdi Şahin ile görüşmesi hakkında, ortaklardan onay almadan herhangi bir görüş beyan edecek misin?
  • Altılı masa sonrası imzalanan mutabakat metnini; partindeki eski bir büyükelçi ile AB ülkelerinden bir büyükelçiye düzelttirmek için gönderdin mi? Ortaklarının bundan haberi var mı?
  • 15 Temmuz öncesi, FETÖ elebaşının talimatlarını muayenehanede alıp parti genel merkezinden telefonu açtın mı?

SORULARA SORUYLA CEVAP VEREN SOYLU TEPKİ ALDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medya hesabı üzerinden Kılıçdaroğlu’nun sormuş olduğu sorulara cevap vermek yerine soruya soruyla karşılık verince yoğun tepki aldı.

Soylu’nun paylaşımının altına gelen tepkilerin bazıları şöyle;

photo5974422504170698774photo5974422504170698777photo5974422504170698776

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz günlerde de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Göç İdaresi'ne yönelttiği sorular Kılıçdaroğlu ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında polemiğe neden olmuştu.

Twitter hesabından, Jandarma Genel Komutanlığı'nın 'Her insan bir göç, her göç bir insan' paylaşımını retweet eden Göç İdaresi'ni alıntılayan ve Türkiye'deki göç meselesiyle ilgili açıklamalarda bulunan CHP lideri, "Göç İdaresi'ne milletimiz adına gitmem gerekiyor ama sonucun ne olacağını herkes biliyor" demişti.

Kılıçdaroğlu, mülteci meselesiyle ilgili açıklamalarda bulunarak, "Bu, şiirlerle romantize edilecek bir mesele değildir. Sığınmacılar kaçak yollarla hala ülkemize geliyor. Ülke yolgeçen hanına döndü! Göç İdaresi'ne milletimiz adına gitmem gerekiyor ama sonucun ne olacağını herkes biliyor. Zincirler, teller; şimdi kum torbası koyarlar herhalde" ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu, "Milletimiz adına Göç İdaresi'ne soruyorum" diyerek şu soruları sormuştu:

1. Sığınmacıların eski kimlik bilgileri elinizde mevcut mu?

2. Kaçına vatandaşlık verdiniz ve hangi güvenlik soruşturmalarından geçirdiniz?

3. Sınırlarımızın delik deşik edilmesini neden izliyorsunuz? Amaç ne? Neyin hazırlığındasınız?

Kılıçdaroğlu şunları söylemişti:

"Göç İdaresi'nden randevu talep etmeden önce, milletimiz adına sabırla bu soruların yanıtlarını bekleyeceğim. Bu arada şiir yazmayı bırakın, işinizi yapın!"