İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerde yaşamını yitirenlere ilişkin, “Şu anda 47 bin 932 kişinin nüfusta ölüm tescil işlemleri gerçekleştirildi. Bunların da 6 bin 265’i yabancı uyruklu. Yani Suriye dahil başka ülkelerin tabiiyetine mensup olan vatandaşlar. Şu ana kadar da gerek DNA’sı gerek parmak izi alınan ve araştırılması yapılan bin 619 kişinin de kimliği tespit edilmeye çalışılıyor. Yakınını bulamayan, emniyetimize toplam başvuru sayısı ise 264. Bunun içinde yetişkin de çocuk da var” dedi.

Süleyman Soylu, bugün Malatya Afet Koordinasyon Merkezi’nde yapılan toplantının ardından açıklamalarda bulundu. Soylu, Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerde yaşamını yitirenlere ilişkin bilgi veren Soylu, şunları söyledi:

“Şu ana kadar, AFAD tarafından toplam 411 bin çadır dağıtıldı. Bunların dağıtılmasına devam ediliyor. Bu ayın sonuna kadar da 300 bin çadır daha dağıtılacak. Toplam 700 bin rakamına, çadır olarak çıkmış olacağız. Malatya’da kurulan çadır sayısı 53 bin.

Şu anda 47 bin 932 kişinin nüfusta ölüm tescil işlemleri gerçekleştirildi. Bunların da 6 bin 265’i yabancı uyruklu. Yani Suriye dahil başka ülkelerin tabiiyetine mensup olan vatandaşlar. Şu ana kadar da gerek DNA’sı gerek parmak izi alınan ve araştırılması yapılan bin 619 kişinin de kimliği tespit edilmeye çalışılıyor. Yakınını bulamayan, emniyetimize toplam başvuru sayısı ise 264. Bunun içinde yetişkin de çocuk da var.”