Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, "Fesih kısıtını, istihdamımızı ve çalışanlarımızı korumak için bir süre daha uzatıyoruz" açıklamasında bulundu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk katıldığı bir televizyon programında, çalışma hayatındaki koronavirüs tedbirleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Koronavirüs salgını sürecinde devreye sokulan "işten çıkarma yasağı"nın süresinin uzatılacağını açıklayan Selçuk, şöyle konuştu: "Fesih kısıtı ile işlerini kaybetmelerini engelledik vatandaşlarımızın. Aynı zamanda iş verenlerimizin giderlerini azaltacak bir destek sağlayarak da hem işçi hem işverenlerimizi korumayı hedefledik. İnşallah istihdamı korumak için bir süre daha uzatmayı düşünüyoruz."

"NORMALLEŞME DESTEĞİ SUNULACAK"

Bakan Selçuk ayrıca, "Kısa çalışma ödeneğine başvurmuş, ücretsiz izin desteği almış çalışanların normal çalışmaya geçebilmesi için 'normalleşme desteği' sunulacak" bilgisini paylaştı.

NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ

Nakdi ücret desteğine dair ise, "Nakdi ücret desteği alan çalışan sayısı 1 milyon 358 bine ulaştı. 1 milyar 700 milyon lira kaynağı çalışanlara aktardık" ifadelerini kullandı.