Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Muğla'nın Milas ilçesinde Yangın Koordinasyon Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi.

"BİR KAMPLAŞTIRMA OLUŞTURMAK İSTİYORLAR"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Sosyal medyayla ilgili son bir şey söylemek istiyorum. Bir kamplaştırma oluşturmak istiyorlar. Lütfen bu nefret dilinden, bu öfke dilinden uzak duralım. Siyasetçiler çok siyaset yapmak istiyorlarsa, ki ben de siyasetçiyim, bunu yangında yapmasınlar. Muğla'da yaklaşık 10 bin vatandaşımızı bulunduğu konutlardan tahliye ettik. Çadır ve konteyner ihtiyaçları, bunların tamamı tarafımızca karşılanacaktır" diye konuştu.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de, "Her gelen yardımı kabul etmiyoruz. Çünkü 5 tonun altında su atan uçaklar bizim uçuş patentinde de kalabalık meydana getirebiliyor" dedi.

"YANAN ARAZİLERİNİN YAPILAŞMAYA TAHSİSİ MÜMKÜN DEĞİLDİR"

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ise, "İlk etapta yangınla mücadelede yangının tehlike altındaki yerleşim merkezlerinden uzaklaştırılması sağlandı. Yangınla mücadele tweetle olmuyor bizzat sahada yangının içinde oluyor. Yanan orman arazilerinin herhangi bir sebeple yapılaşmaya veya başka amaçla tahsisi mümkün değildir. Şu anda tamamen boşaltılmış bir tesisimiz yok. Kısmi tedbir amaçlı boşaltılıp birkaç saat içinde dolan tesislerimiz var" ifadelerini kullandı.