Nureddin Nebati, Ekrem İmamoğlu’nun “Ataşehir-Göztepe Metrosu için kredi bulduk ama Hazine ve Maliye Bakanı aylardır imzayı atmıyor” sözlerine, sosyal medya hesabında bugün yaptığı paylaşımla yanıt verdi. Nebati, İmamoğlu’nun konuya ilişkin bugün yaptığı paylaşımını alıntıladı ve şunları kaydetti:

“Sayın İmamoğlu, Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı projesine ilişkin dış finansman ihtiyacını karşılayacak temin izni, geçtiğimiz hafta İstanbullu vatandaşlarımızın hizmetine sunulmak üzere Bakanlığımız tarafından imzalandı.

Vatandaşlarımızın faydalanacağı bir hizmet söz konusuysa inceleme ve değerlendirme sürecinde asla parti ayrımı gözetmeyiz. Umarım belediyenin ulaşım altyapısında son dönemde oluşan sorunları giderir, mevcut projelerin üstüne beton dökmez ve İstanbulluları yollarda bırakmazsınız.”

NE OLMUŞTU

Nureddin Nebati, geçen hafta yaptığı bir konuşmada, “Neoklasik ekonomi düşüncesinden epistemolojik bir kopuşu temsil eden heterodoks yaklaşım, günümüzde giderek ön plana çıkan davranışsal ekonomi ve nöro ekonomi ile daha fazla önem kazanmaktadır” demişti.

Ekrem İmamoğlu ise sosyal medya hesabında bugün yaptığı paylaşımda, Nebati’nin bu konuşmasına gönderme yaparak, “Nöro ekonomi, heterodoks yaklaşım, epistemolojik kopuş vs. bu imzayı atın Sayın Bakan. Ataşehir-Göztepe Metrosu için kredi bulduk ama Hazine ve Maliye Bakanı aylardır imzayı atmıyor. İstanbul'un kalbine kocaman Finans Merkezi yapılıyor ama metrosu yok. Zarar, ziyan; yazık, günah” diye karşılık vermişti.

İmamoğlu, bugün düzenlenen ‘İSKİ Kadıköy Atık Su ve Yağmur Suyu Yatırımları Temel Atma Töreni’nde de “İhmal edilen Kadıköy'de de değerli hizmetlerimiz var. İSKİ'nin yaptığı hizmetlerin yanı sıra özellikle içinde bulunduğumuz Göztepe-Ataşehir-Ümraniye metro hattımız, yani tam da bu parka ulaşacak metro hattımız. Bütün engellemelerine rağmen ciddi katkılar sunarak hazır kredisini kullandırtmamak için, o cümlelerini hâlâ ne demek istedi diye anlayamadığımız Maliye Bakanı'nın önünde durması ve imzalamamasını ben anlayamadım. Yani acaba farklı düzlemlerde mi yaşıyoruz diye özellikle son kurduğu cümlelerden sonra düşünmeye başladım. Arkadaşlarıma onun anlayacağı literatürden cümleleri bana hazırlamalarını ve bir dahaki konuşmamda o ‘heterodoks’ ve benzeri kelimeleri içine katarak kendisine İstanbul'dan mesaj vermeyi düşünüyorum” demişti.