CHP Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, Ziya Selçuk’un istifasına ilişkin bugün yazılı bir açıklama yaptı. Gçkçen açıklamasında “Bakan değişti, yetmez; Cumhurbaşkanı değişmeden iyi bir eğitim sistemi yalnızca bir hayal" ifadelerine yer verdi. Gökçen’in açıklamasının tamamı şöyle:

"HUKUK DIŞI DÜZEN BUGÜN DE RESMİ GAZETE'YE GEÇİRDİLER"

“Dün gece yayınlanan Resmi Gazete’de, yeni rejimin yeni kelimelerinin yazıya geçildiğini gördük. Neydi bu yeni kavramlar? Tek taraflı bir irade beyanı olması gereken istifa yerine affını istemek; sarayın muktedirinin de görevden af talebini kabul etmesi. Hukuk dışı, sistemi yozlaştıran; kurumlar ve kuralların değil, kişilerin sözünün geçtiği bir düzeni bugün de Resmi Gazete’ye geçirdiler."

“DÜŞÜNMEDİKLERİ TEK ŞEY, 19 YILDIR OLDUĞU GİBİ ÖĞRENCİLER OLACAK”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapboz haline getirdiği eğitim sistemine 8. bakanla devam edecek. Pandemi döneminde eğitime erişemeyen milyonlarca gencin, eğitim alamayan yoksul öğrencinin hayal kırıklığının hesabını vermeyi bırakın, bir özeleştiri yapmaya bile tenezzül etmeyecekler. Her seferinde yeni umutlar pazarlayacak, bunu yaparken de ‘Resmi Gazetelere süslü ifadeleri nasıl yazsak, propaganda bakanlığımızı nasıl çalıştırsak’ diye düşünecekler. Düşünmedikleri tek şey, 19 yıldır olduğu gibi öğrenciler olacak.

“EĞİTİM SİSTEMİNİN, BİLİMSEL BİR ŞEKİLDE VE EĞİTİM UZMANLARIYLA BİRLİKTE KURGULANMASI GEREKİYOR”

Gençlerin iyi ve erişilebilir bir eğitim alması, bu eğitim sisteminin bilimsel bir şekilde ve eğitim uzmanlarıyla birlikte ele alınarak kurgulanması gerekiyor. Kimseyi geride bırakmayan bir eğitim sistemi istiyoruz. Her seferinde yeni bir bakanla, yeni sözlerle, yeni imaj çalışmalarıyla umut satılmasını değil, bu anlayışın kökten değişmesini istiyoruz. Biliyoruz ki bu değişim de yorulmuş, yozlaşmış bir saray hükümetinden gelmeyecek. Bakan değişti, yetmez; Cumhurbaşkanı değişmeden iyi bir eğitim sistemi yalnızca bir hayal.”

NE OLMUŞTU?

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk hakkında bir süredir kulislerde konuşulan gerçekleşti. İstifa eden Selçuk'un yerine Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan tarafından Prof. Dr. Mahmut Özer atandı.