Bozdağ, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Yürütme yetkisi/görevi, Anayasa değişikliği yapılmadıkça devredilemez, ortak kullanılamaz, ortaklık kabul etmez. Anayasa’nın bu açık hükümlerine rağmen altılı masadaki liderlerin alacağı kararlar veya yapacağı uygulamalar; fiilen Anayasanın kısmen ilgası, yürütme organına sivil darbe, Cumhurbaşkanına ait yetki ve görevlerin gasbı, Cumhurbaşkanının eli,ayağı ve ağzının bağlanması olur" ifadelerini kullandı.

Bozdağ'ın açıklamaları şöyle:

"Anayasaya göre: “Yürütme yetkisi ve görevi, Cumhurbaşkanı tarafından,Anayasaya ve kanunlara uygun…kullanılır ve yerine getirilir”(M.8) “Yürütme yetkisi Cumhurbaşkanına aittir”(M.104/1) “Hiçbir kimse veya organ kaynağını Anayasadan almayan bir Devlet yetkisi kullanamaz”(M.6/3)

Yürütme yetkisi/görevi, Anayasa değişikliği yapılmadıkça devredilemez, ortak kullanılamaz, ortaklık kabul etmez. Örneğin Bakan/üst düzey yöneticisi atama yetkisi,kanunla dahi devredilemez.Zira Anayasanın cumhurbaşkanına verdiği yetki ve görevler, münhasıran cumhurbaşkanına aittir.

Kaldı ki Anayasa’da yürütme yetkisi ve görevinin devrine,ortak kullanımına ya da bölünmesine izin veren hiçbir hüküm de yoktur. Ayrıca Anayasa,kaynağını Anayasadan almayan bir Devlet yetkisinin kullanılmasını ayrımsız herkes için açık ve tartışmasız yasaklamıştır.

Anayasa’nın bu açık hükümlerine rağmen altılı masadaki liderlerin alacağı kararlar veya yapacağı uygulamalar; fiilen Anayasanın kısmen ilgası, yürütme organına sivil darbe, Cumhurbaşkanına ait yetki ve görevlerin gasbı, Cumhurbaşkanının eli,ayağı ve ağzının bağlanması olur."