Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Urfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba’nın AKP'den ve milletvekilliğinden istifa etmesinin ardından sosyal medyadan yaptığı paylaşımları sildi.

Fakıbaba’nın AKP’den ve milletvekilliğinden istifa etmesinin ardından yeni kopuşların olacağına ilişkin haberler gündemdeki yerini korurken, Bekir Bozdağ sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

Bozdağ, paylaşımında "Ak Parti içinde rahatsız vekil arayanlar veya rahatsızlık algısı yaratmak isteyenler beyhude uğraşıyor. Ak Parti zayıfladı, zayıflayacak diye bekleyenler de boşuna bekliyor. Bilinmeli ki Ak Parti Allah'ın yardımı, insanımızın dua ve desteği ile yoluna devam edecektir" dedi.

Bakan Bozdağ, bir diğer paylaşımında, "Ak Parti’den ayrılanlardan bazılarının istifalarını, ahlaki değerlerle izah etmeleri, hakikati gizlemeye de örtmeye de yetmez. Görünen o ki istifalar; nefsi, şahsi ve hesabi sebeplere müstenittir. Ahlak; nefsi ve hesabi olan hiçbir şeye kılıf olmaz/olamaz" ifadelerini kullandı.

tweet1

tweet 2

NE OLMUŞTU?

AKP Şanlıurfa Milletvekili, eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, geçtiğimiz günlerde AKP'den ve milletvekilliğinden istifa ettiğini açıklamıştı.

Fakıbaba, açıklamasında, "Bu 20 yıl içerisinde çok değerli arkadaşlarım oldu. Onlardan ayrıldığım için üzgünüm. Ancak siyasi ve ahlaki anlayışıma uygun olmayan bazı kişilerle bundan böyle beraber olmayacağım için de mutluyum" demişti.

Fakıbaba daha sonra İYİ Parti'ye katılacağını açıklamıştı.