"Kimin tarafındalar, neyin tarafındalar gerçekten meçhul. Türk Silahlı Kuvvetleri, Cumhuriyet tarihimizin gerçekten en yoğun görevlerini, en yoğun huduttan başlayıp terörle mücadeleye kadar dahil, yurtiçi-yurtdışı dahil, uluslararası kendisine verilen görevleri büyük bir azim ve kararlılıkla yerine getirmektedir” dedi.

Milli Savunma Bakanlığı, bugün sosyal medya hesabında, “Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) saygın ve seçkin konumu uluslararası dâhil her platformda artarken bu duruma dil uzatanlar var. Kimin tarafındalar, neyin tarafındalar gerçekten meçhul. Devlete, millete ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne dil uzatanları bizim kabul etmemiz mümkün değildir” mesajı ile bir video yayınladı. Bakan Akar, videoda şunları söyledi:

“24 TEMMUZ 2015’TEN BUGÜNE KADAR TOPLAM 36 BİN 143 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ”

“Bizim buradaki tek amacımızın, tek hedefimizin teröristler olduğunu tekrar tekrar söyledik, söylemeye devam ediyoruz. Biz, komşularımızın, başta Irak ve Suriye olmak üzere hudutlarına saygılıyız, egemenlik haklarına saygılıyız. Onlarla bizim hiçbir sorunumuz yok. Bizim tek derdimiz, hudutlarımızın ve vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak. Bu amaçla biz, terörle mücadele ediyoruz. Dolayısı ile en son terörist etkisiz hale gelinceye kadar devam edecek. Bir rakam vermek gerekirse 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar toplam 36 bin 143 terörist etkisiz hale getirildi. Bu mücadele artan bir şiddet, artan bir tempoda, taruzi bir ruhla devam ediyor. Ve 1 Ocak’tan itibaren de baktığımızda; Irak’ın kuzeyinde, Suriye’nin kuzeyinde 2 bin 874 terörist etkisiz hale getirildi. Yapılan bu mücadele ile şu ana kadar Pençe-Kilit’te, Zap bölgesinde 397 terörist etkisiz hale getirildi. Bütün mağaralar, sığınaklar, barınaklar, sözde karargahlar, her taraf tek tek kontrol edildi, edilmeye devam ediliyor. Çok katlı mağaralar dahil Mehmetçik tarafından kontrol altına alındı, gerekli kontroller sağlandı. Çok ciddi miktarlarda silah, araç, gereç, mühimmat ele geçirildi. Teçhizat ele geçirildi, yaşam malzemesi ele geçirildi. Bunların da kontrolü gerçekleştiriliyor.

“TSK’YA DİL UZATANLAR VAR. BOŞ BOŞ KONUŞANLAR VAR. ORDUBOZANLAR VAR”

Son zamanlarda medyada; yazılı basında, sözlü basında, sosyal medyada ileri geri konuşanlar var. TSK’ya dil uzatanlar var. Boş boş konuşanlar var. Ordubozanlar var. Silahlı Kuvvetlerimiz, bugün çok şükür büyük bir övünçle, büyük bir güvenle, yüksek bir moralle, yüksek bir motivasyonla yurt içinde, yurt dışında kendisine verilen, hiçbir arazi zorluğuna, hiçbir hava şartları zorluğuna bakmaksızın görev yapan silahlı kuvvetler. Bu düzene karşı dil uzatanlar var. Kimin tarafındalar, neyin tarafındalar gerçekten meçhul. TSK, Cumhuriyet tarihimizin gerçekten en yoğun görevlerini, en yoğun huduttan başlayıp terörle mücadeleye kadar dahil, yurtiçi-yurtdışı dahil, uluslararası kendisine verilen görevleri büyük bir azim ve kararlılıkla yerine getirmektedir. Bunun görülmemesi gerçekten büyük bir körlüktür. O kişilerin, gözlerini açıp TSK’nın, Mehmetçiğin ne yaptığını görmelerini ve ordubozanlık yapmamalarını, yani 85 milyonun hakkını, hukukunu, güvenliğini sağlamak için gece demeden, gündüz demeden çalışan orduya karşı hepimizin saygı duyması lazım. Bu milli olanların saygı duyması lazım. Vatanın evlatlarının saygı duyması lazım. Silahlı Kuvvetlerin ne yaptığını görmesi lazım.

“TÜRKİYE; TARİHİYLE, COĞRAFYASIYLA, GENÇ NÜFUSUYLA, ORDUSUYLA GERÇEKTEN BÜYÜK VE GÜÇLÜ BİR DEVLETTİR”

Hepinizin bildiği gibi Türkiye; tarihiyle, coğrafyasıyla, genç nüfusuyla, ordusuyla gerçekten büyük ve güçlü bir devlettir. Bunu herkes görsün. Bu çerçevede de TSK binlerce yıllık tarihinden süzülüp gelen milli, manevi, mesleki değerleri ile ve asil milletimizin, 85 milyonun sevgisi, güveni ve duasını aldığı ilhamla, bilim ve akıl ışığında, Anayasa çerçevesinde, yasalar doğrultusunda ve sıralı amirlerinin ve komutanlarını, Cumhurbaşkanımızdan başlayıp aşağı doğru inen emir ve komutasında milletinin emrinde, görevinin başındadır. Herkes bunu bilsin.

“SULTAN ALPARSLAN’DAN GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’E KADAR BU TOPRAKLARIN BİZE VATAN OLMASI İÇİN EMEĞİ GEÇEN BÜTÜN DEVLET ADAMLARINA, KOMUTANLARIMIZA SAYGILARIMIZI VE ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUZ”

Bizler, bu görevimizi yaparken her zaman söylediğimiz gibi Sultan Alparslan’dan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e kadar bu toprakların bize vatan olması için, Silahlı Kuvvetlerimizin, devletimizin, milletimizin bu seviyeye gelmesi için emeği geçen bütün devlet adamlarına, komutanlarımıza her zaman olduğu gibi bir kez daha saygılarımızı ve şükranlarımızı sunuyoruz. Bu başarılarda en büyük pay şehitlerimize ait. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Ebediyete intikal eden gazilerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Gazilerimiz var, onları her zaman saygıyla, şükranla anıyoruz ve tabii ki onların aileleri var. Şehitlerimizin ve gazilerimizin aileleri var. Onlar gerçekten bizim başımızın tacı. Şu anda dahi görevinin başında olan, başta sizler olmak üzere hepinize kazasız belasız hayırlı görevler diliyorum. Hepinize kolay gelsin.”