Kadıköy Belediyesi’nin afetlerle mücadelede eğitimli ve uzman ekibi BAK Kadıköy, AFAD’ın çağrısıyla merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve çevre illerden de hissedilen deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere yola çıktı. Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, sabahın erken saatlerinde ekiple buluştu ve hazırlık çalışmalarını yerinde inceledi. Ardından Afet Koordinasyon Merkezi’nde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yönetiminde ilçe belediye başkanlarıyla birlikte deprem çalışmalarıyla ilgili toplantıya katılan Odabaşı, “Dileğimiz bir an önce bölgedeki yaraları hızlıca sarmak. Hepimize geçmiş olsun” dedi. 

“Orta Seviye Arama Kurtarma” akreditasyonunun sahibi olarak AFAD koordinasyonunda afetlere müdahale edebilecek yetkiye sahip BAK Kadıköy’ün 30 kişilik uzman ekibi, arama köpeği Lena’yla yola çıktı.    

GEZİCİ AŞEVİ, AFET BÖLGESİNDE SICAK YEMEK DAĞITACAK

Kadıköy Belediyesi’nin, ilçeyi olası afetlere hazırlamak için yaptığı çalışmalar kapsamında bünyesine kattığı 2 adet Gezici Aşevi TIR'ı da afet bölgesinde sıcak yemek dağıtmak için yola çıktı. Her bir aşevi tek seferde 3 bin kişilik yemek dağıtma kapasitesine sahip.

YARDIM İÇİN KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

Öte yandan, Kadıköy Belediyesi’nin Hasanpaşa’da bulunan ana binası ve bahçesinde vatandaşlardan gelecek yardımların toplanması için kriz masası oluşturuldu. Öncelikli olarak ısıtıcı, battaniye, nevresim takımı, yastık, hijyen seti, yastık, gıda kolisi, kadın pedi, temiz kıyafet, temiz bebek kıyafeti, bebek maması gibi ihtiyaçlar toplanacak.