MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu hapisle tehdit etti. Bahçeli, "Çok istekliysen terörist Demirtaş'ın hasretini çekiyorsan, Kavala olmadan yaşayamam diyorsan biraz daha devam et sonunda kanun yoluyla onların koğuşundaki boş bir ranzaya sen de kapağını atarsın" ifadelerini kullandı.
Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkan bölümler şöyle:

"PKK NEYSE YPG O'DUR"

Son günlerde arka arkaya şehit haberleri alıyoruz. Bölücü terör örgütleriyle girdikleri çatışmada şehit düşen kahramanlarımıza Allah'tan rahmetler diliyorum. Sahaya yansıyan mücadele arzusu da aynı oranda artış kaydetmektedir. Hiçbir terör örgütü Türkiye'nin karşısında duramayacaktır. Türkiye bölücülüğün kökünü kurutmaya, terörün kafasını koparmaya kararlıdır. Terörün dini, milliyeti, ülkesi, yöresi, geçerli bahanesi yoktur. Terörü aklamaya, arındırmaya niyetlenen ülkeler zulmün ortağı, ihanetin ortağıdır. Özgürlükte terör iki karşı kutuptur. Demokrasi, terörün sığınağı, temin zemini olamayacaktır. İnsan haklarıyla terörü aynı görenler işlenmiş cinayetlere iştirak etmiş ahlaksızlardır. Terörle mücadelemiz aynı zamanda zalimlerle, Türkiye düşmanı mihraklarla mücadeledir. Teröristlere elindeki silahı verenler de teröristtir. Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine itirazı boşa değildir. Bu ülkeler samimi değildir. İsveç yönetimi kendi başkentinde bölücü teröristlerin gösterilerine hala sessizdir. Geçen hafta Türkiye'de müzakere masasına oturan İsveç heyeti aynı gün terörist Salih Müslim'i devlet televizyonuna çıkaracak kadar art niyetlidir. İsveç ve Finlandiya terörle arasına mesafe koymadan NATO'ya nasıl girecektir? Olacak iş midir bu? İki kategoride değerlendirmek yaman bir çelişkidir. PKK neyse YPG odur. Her gün şehit veren, her gün şehit tabutlarını omuzlayan biziz. Sınır ötesi askeri operasyonlarımıza itiraz eden malum ülkelerle nasıl ortaklık kuracağız? ABD'nin tahrikleri, terör örgütüne kesintisiz destek sağlaması, ikazen ifade ediyorum ki isyan sınırlarına dayanmıştır.

"YUNANİSTAN'A: ESKİ DÜŞMANDAN DOST OLMAZ"

Akdeniz ve Ege'de gerilimi tırmandıran Yunanistan ateşle oynamaktadır. ABD'nin Yunanistan'da kurduğu 9 askeri üs milli kimliğimize tehdittir. Miçotakis yönetimi denize dökülen vandal dedelerinden ders almamıştır. Bu gafil zihniyetin anlaşılan odur ki denizin dibini canı tekrar çekmektedir. Yunanistan, NATO üyesidir. Bu statü ise düşmanca tavır ve tutumunu örtbas etmekten uzaktır. Bizim böylesi tehditlere boyun eğecek ne devletimiz ne de milletimiz vardır. Yunanistan'ın F-15 ve F-16 uçaklarıyla ilgili talebi barışa değil kutuplaşmaya, sonucu silaha açılacak bir sürece davetiyedir. 12 Ada konusu henüz kapanmamış bir yaradır. 12 ada Türkiye'den haksızca gasp edilmiştir. Bugünkü şartlarda Türkiye'ye 12 ada üzerinden silah gösterilmektedir. Karşımızdaki bu soruna stratejik de baksak iyi komşuluk hukuku tarafından da baksak sonuç değişmeyecektir. Çalınmış mal sahibine mutlaka iade edilmelidir. Ya seve seve ya da zorlaya zorlaya adalet yerini bulacaktır. Yunan hükümeti her anlamda kırılgan ve kaypaktır. Sırtını da 100 yıl önce olduğu için yine güç merkezlerine dayamıştır. Yunanistan dayatmalarla genişliği 12 mile çıkarma amacı kan dökmeden asla mümkün değildir. Türk milleti Yunanistan'a müsamaha göstermeyecektir. Türkiye, dostluğuna güven duyulan, özü-sözü dosdoğru bir ülkedir. Zalime hoşgörü, mazluma ihanettir. Domuz derisinden post olmaz, eski düşmandan da dost olmaz. Söylesek söz olur, söylemesek dert olur: Su uyur, düşman uyumaz.

SURİYE'NİN KUZEYİNE OLASI OPERASYON

Şehitler versek de Türkiye terörle mücadelede altın bir dönemi yaşamaktadır. Biz bu melanetin üstesinden geleceğiz, terörün belini kıracağız. Son aylarda ülkemize gözlenmektedir. Yeni bir sınır ötesi harekat mecburiyet haline gelmiştir. Türkiye 17 Ekim 2019'da ABD ile Ankara Mutabakatı, Rusya ile Soçi Mutabakatı imzalamıştır. Bahse konu mutabakat muhtıralarına kimin uymadığı ortadadır. Teröristler yuvalandıkları meskun mahallelerden ne çekilmiş ne de çekilmeye teşebbüs etmişlerdir. Mutabakatların Türkiye haricindeki taraf ülkeleri taahhütlerini çiğnemiştir. Türkiye'nin Suriye veya Irak'ın toprağında gözü yoktur. MHP muhtemel askeri harekatı bütün varlığıyla desteklemektedir. Bir terör devleti kurmak için mekik dokuyan zehirli yılanların başının koparılması hakkımızdır. Teröristler neredeyse bulunup cezalandırılmalı, yedikleri içtikleri boğazlarına dizilmelidir. Kimseden izin ve icazet alacak halimiz de yoktur. Kendi işimizi kendimiz görecek kudretteyiz. Kahraman güvenlik güçlerimize Allah yardım etsin diyorum. Vur mehmedim, vur ki bahtın uyansın. Vur mehmedim, Hak için, Allah için, millet için, mazlumlardan yükselen o ah için vur. Sen bayraksın, sen vatansın. Vur mehmedim vur ki dünya utansın. Zillet ittifakı direnişini, gayri milli tutumunu ısrarla sürdürmektedir. Yalan derseniz bunlardadır. Ne esef verici bir durumdur ki ülkesine sırt dönmüş, iki yüzlü bir muhalefet anlayışı karşımızdadır. Kılıçdaroğlu eğer çete arıyorsa Türk iş adamlarına değil hainlere bakmalı ve haddini bilmelidir. CHP Genel Başkanı'nın Van'da yaptığı vahim konuşması skandal olmasının yanı sıra teröre uzatılmış zeytin dalıdır. Partisinin Van'da düzenlenen çalıştayında demişti ki 'Demirtaş'ın Kavala'nın serbest kalmasını istiyorsanız bize katılacaksınız' Duvara konuşsak dile gelirdi, sanırsınız yüzü kösele derisi bana mısın demiyor. Sen inkar etsen de Selahattin Demirtaş teröristtir, haindir, bölücüdür, Türkiye düşmanıdır. Osman Kavala Sorosçudur. Bu vaadini nasıl gerçekleştireceksin? Darbe mi yapacaksın, PKK ile birlikte devleti mi ele geçireceksin? Hani sürekli hak, hukuk, adalet diyordun. Hani Kandil'i yakıp yıkacağını söylüyordun. Biz hangi Kılıçdaroğlu'na inanalım?

'KILIÇDAROĞLU SENDEN CUMHURBAŞKANI OLMAZ'

Sayın Kılıçdaroğlu aklın başından gitmiş, çok istekliysen biraz daha devam et Sayın Kılıçdaroğlu aklın başından gitmiş, çok istekliysen biraz daha devam et tablo zillet değil midir? Hiçbir milli konuda Türkiye'nin yanında değiller. CHP yönetiminin iki dünyada da yatacak yeri sığınacak limanı yoktur. Bugünkü CHP ile Atatürk'ün partisi arasında en küçük bir benzerlik kalmamıştır. CHP'nin ön kapısından giren HDP'nin arka kapısından çıkacak hale gelmiştir. Sayın Kılıçdaroğlu fazla zorlama yoksa kayış koparacaksın, senden Cumhurbaşkanı olmaz. Aziz milletimiz buna müsaade etmez. Her birinizi masaya çekip oturtan çevreler kimlerdir. Bu masada ne ararsanız vardır. Dedikodu, samimiyetsizlik, iftira... Bu defa da ağırlama sırasını Sarok Ahmet almış. Bize göre asıl gözden geçirmeleri gereken zillete düşen çürük siyasetleridir. Bize göre 7 saat 10 dakikayı boşu boşuna heba etmişler. 10 maddenin hiçbirisi Türkiye'nin gerçeklerini yansıtmamaktadır. Biz bunlara durduk yere zillet demiyoruz. PKK'nın elebaşlarının CHP ve İP'e destek açıklamaları tesadüfen yapılmamıştır. Zillet İttifakı tezkereye hayır dedi mi dedi, karşı çıktı mı çıktı. Şimdi neyin bilgisini, neyin bilgilendirmesini talep etmeyi kendilerinde hak görüyorlar. Terörle mücadeleden geri dönün açıklamasını yapamıyorlar. "