MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İzmir’deki bazı camilerden müzik yayını yapılmasına tepkisini hakaret ederek gösterdi ve "Korsan şarkı çalınmasını sağlayan şerefsizlerin arkası önü çok iyi araştırılıp, karanlık emeller açığa çıkarılmalıdır” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İzmir’deki cami hoparlörlerinden "Çav Bella" ve "Yuh Yuh" çalınmasında dair açıklama yaptı. Müzik yayını yapanlara “şerefsizler” diyerek hakaret eden Bahçeli, "Bilinmelidir ki, bayrak inmeyecek, ezan dinmeyecek, vatan bölünmeyecek, Türkiye düşmeyecektir" dedi.

"BAYRAK İNMEYECEK, EZAN DİNMEYECEK"

İzmir’de cami hoparlörlerinden İtalyan partizan marşı ‘Çav Bella’ çalınmasına ilişkin yürütülen soruşturmada bir kadın gözaltına alınmıştı. İzmir’de Konak, Karşıyaka, Çiğli ve Buca ilçelerindeki camilerin hoparlörlerinden İtalyan partizan marşı olarak bilinen ‘Çav Bella’ çalınmış ve olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında CHP İzmir Eski İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir gözaltına alınmasının ardından tutuklanmıştı. Camilerden müzük yayınına tepkisini hakaret ederek gösteren Bahçeli, “Türkiye’mizin yükselişinden rahatsız olan, ilerleyişini hazmedemeyen provokatörlerin, organize sabotaj ve suikast timlerinin her türlü kumpasını yıka yıka bekamıza ve varlığımıza sahip çıkacağız. Bilinmelidir ki, bayrak inmeyecek, ezan dinmeyecek, vatan bölünmeyecek, Türkiye düşmeyecektir" ifadelerini kullandı.

TEPKİSİNİ HAKARET EDEREK GÖSTERDİ: "ŞEREFSİZLER"

Bahçeli "Merkezi ezan okuma sistemine sızıp camilerimizin hoparlöründen korsan marş ve şarkı çalınmasını sağlayan şerefsizlerin arkası önü çok iyi araştırılıp, karanlık emeller açığa çıkarılmalıdır. Bu arada, hiç kimse İzmirli vatandaşlarımızı töhmet altında bırakmamalıdır. İzmir bizim iftiharımız, kurtuluşumuzun onurudur.” diyerek sözlerini sonlandırdı.