Devlet Bahçeli, bugün Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Hatay’daki bir konteynerkentte depremzedelere seslendi. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turuna yönelik mesajlar veren Bahçeli, şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçiş, rejimi değiştirmek anlamı taşımaz. Bunu söyleyenler, rejimi tekrar eski yere götürmeye; darbelerle, fitneyle, fesatla ülkeyi yönetmeye çalışan parlamenter sistemin uşakları olmuşlardır. Bu sistem başarılı olmuştur. Bu sistemi değiştirmeye yönelmek, Türkiye’ye ihanet olur. Onun için sistemden vazgeçemeyiz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni devamlı kılmak, yapılan hizmetleri durdurmamak gerekmektedir. Öyleyse muhterem Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı 13’üncü kez tekrar cumhurbaşkanı yaparken Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ikinci dönemini de yaşamaya ülkeyi hazır hale getirmek mecburiyetindeyiz.

“‘YENİ BİR TÜRKİYE’ DEDİNİZ, ‘YENİ BİR HAYAT’ DEDİNİZ, ‘YENİ BİR İSTİKBAL, İSTİKLAL’ DEDİNİZ”

Aziz Hataylılar, hayırlı bir adım attınız. Fedakarlığın üzerine umutla geleceği inşa etmeye gayret gösterdiniz. ‘Yeni bir Türkiye’ dediniz, ‘yeni bir hayat’ dediniz, ‘yeni bir istikbal, istiklal’ dediniz. O sebepten dolayı da 14 Mayıs günü yasal yapılması gereken bir seçim sürecini de bu hüzünlü, acılı dönem içerisinde hayata geçirdiniz. 14 Mayıs günü yapılmış olan seçimlerde milletimiz bir; yalana, dolana ‘hayır’ dedi. İki; milletimiz ‘Parlamenter sistem, çürümüş bir sistemdir, dönüş olmaz’ dedi. Üçüncü olarak; ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin devamı ülkemizin lider ülke, yeni yüzyıl Türkiye’sini inşa için gereklidir’ dedi ve büyük bir farkla Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı, Cumhur İttifakı’nı başarılı kıldı.

“YASAMADA BU BAŞARI SAĞLANMIŞSA YÜRÜTMEDE DE BAŞARILI OLMAK LAZIM”

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Cumhur İttifakı’nı oluşturan partiler, 300’ü aşkın milletvekiliyle büyük bir denge ve gözetimi sağlamış oldu. Bu sağlanmış olan denge ve gözetimi devam ettirmek için bir konunun daha başarılı olması lazım. Yasamada bu başarı sağlanmışsa yürütmede de başarılı olmak lazım. Yürütmedeki başarı, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni devam ettirmek, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da 13. Cumhurbaşkanı yapmaktır. 28 Mayıs günü yapılacak olan seçimler, sadece ve sadece cumhurbaşkanı seçimini sağlamakla kalmayacak. İstikrar, istiklal ve istikbal dediğimiz üç değer kavramı milletçe benimseyerek Türk milletini yeni bir yüzyıla hayata geçirebilecek başarıyı sağlamak içindir.

“TÜRKİYE’DE CAN VE MAL EMNİYETİ MUTLAK SURETLE SAĞLANMALI”

Böyle bir ortamda seçime gitmenin ötesinde büyük bir başarıyı da sağlamak lazım. Arada büyük bir fark olsun ki ne Amerika’sı ne Avrupa’sı ne de ülkedeki iş birlikçileri ne fitne ve fesatçılar fırsat kollayıp Türkiye üzerinde büyük oyunlarını devam ettirme çabasına girmemeli. Bunların kökü kazınmalı, terörün kökü kazınmalı, FETÖ’nün kökü kazınmalı. Türkiye’de can ve mal emniyeti mutlak suretle sağlanmalı. Çoluğumuza çocuğumuza sahip çıkacak, eşlere sahip çıkacak bir güvenliği gerçekleştirmeyi başarmalıyız. Bunu yapabilmek için de güçlü bir yönetimin devamı şart.

“AMERİKA’NIN ÇOCUKLARI HANS, SAM; ALMANYA’NIN ÇOCUKLARI TONYLER, CONİLER, FRANKLAR, HENRYLER, ALAYINIZA BİRDEN SESLENİYORUM”

Birçok Avrupa, Amerika dergilerinde Türkiye’de yönetimi değiştirmek için her türlü çabayı gösterdiler. Yalan, yanlış haberler yaymaya çalıştılar ve Türkiye’de yönetimin değişmesi, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sorumluluktan uzaklaştırılması gerektiğini söylediler, yazdılar, çizdiler. Türkiye’de malum kişiler de bundan yararlanarak televizyonlarda bunların sözcülüğünü yaptılar. Bir tek şeyi başaramadılar. Hatay’dan bütün dünyaya sesleniyorum ve diyorum ki Amerika’nın çocukları Hans, Sam; Almanya’nın çocukları Tonyler, Coniler, Franklar, Henryler, alayınıza birden sesleniyorum: Ne yazarsanız yazın, ne söylerseniz söyleyin, Türkiye’de kiminle iş birliği, ağız birliği yaparsanız yapınız, Anadolu’nun yiğidi Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı biz sizlere ezdirmeyiz.

“SANDIĞA GİDER MİYİZ? MÜHRÜ ALIP ‘RECEP RECEP’ DİYEBİLİR MİYİZ”

Tekrar cumhurbaşkanı olması için, 28 günü büyük bir zaferle 13. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı cumhurbaşkanı yapmak suretiyle Amerika’ya, Avrupa’nın bazı ülkelerine, orada ‘Türk asıllıyım’ diye geçinip Almanya’ya, Belçika’ya hizmet eden alçaklara milletin bir cevabı olsun. Türkiye’de iş birliği yapanlara yine milletin bir cevabı olsun. Bunu başarabilmek için de seçime gitmek, seçimde çoğunlukla, iki adaydan tek olarak gönlümüzde yatan Recep Tayyip Erdoğan’a mührümüzü vura vura ses getirmektir. Bunu yapacak mısınız? Sandığa gider miyiz? Mührü alıp ‘Recep Recep’ diyebilir miyiz?”