MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin hedef gösterdiği Türk Tabipleri Birliği'nin bu hafta sonu düzenleyeceği kongrenin yeri değişti. TTB, kongrenin düzenleneceği CerMODERN'in sözleşmeyi tek taraflı feshettiği aktardı.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), bu hafta sonu 72. Büyük Kongre'nin düzenleneceği CerMODERN'in sözleşmeyi tek taraflı feshettiği açıkladı.

MERKEZİN MÜLKİYETİ KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI'NA AİT

TTB tarafından delegelere gönderilen e-posta ile 26 Eylül'de 72. Büyük Kongre'nin yapılacağı yer olan CerMODERN'in sözleşmeyi tek taraflı feshettiği duyuruldu. CernModern'in mülkiyetinin Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ait olduğu aktarıldı. Bu nedenle kongrenin yerinin, Bilkent Otel ve Konferans Merkezi'ndeki açık alan olarak değiştirildiği ifade edildi.

BAHÇELİ VE DESTİCİ HEDEF GÖSTERMİŞTİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, geçen günlerde TTB ile ilgili yaptığı açıklamada, "Türk Tabipleri Birliği derhal kapatılmalıdır. Aynı zamanda dediğim şudur: Bu birliğin yöneticilerinden hesap sorulmalıdır. Diyeceğim odur ki, Türk Tabipleri Birliği Koronavirüs kadar tehlikelidir. Ve gereği acilen yapılmalıdır" ifadelerini kullanmıştı. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de, “Amacımız, 12 Eylül öncesi olduğu gibi kızıl işgalden, bu yapılardan kurtarmak ve Türk Tabipleri Birliğini gerçek, yeminine sadık sağlık çalışanlarına emanet etmek” diyerek TTB’yi hedef göstermişti.