Yıllardır tazminatlarını alamayan ve protesto için Ankara'ya giden Somalı maden işçileri, dönüş yolunda kaza geçirdi. Kazada, Bağımsız Maden İş Genel Başkanı Tahir Çetin ve maden işçisi Ali Faik İnter kazada yaşamını yitirdi.

Manisa’nın Soma ilçesinden kıdem, ihbar tazminatları ve ücret alacakları için gittikleri Ankara'ya giden ve olumsuz yanıt alamadıkları için Soma'ya dönme kararı alan madencilerin aracı kaza yaptı. Kırkağaç ilçesine bağlı Bakır Mahallesi civarında bulundukları aracın takla atması sonrası Bağımsız Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Tahir Çetin ile maden işçisi Ali Faik İlter hayatını kaybetti.

BAĞIMSIZ MADEN İŞ: “ACIMIZ VE ÖFKEMİZ ÇOK BÜYÜK”

Bağımsız Maden İşçileri Sendikası, kazaya dair şu paylaşımı yaptı: “Acımız çok büyük! Öfkemiz çok büyük! Maden işçilerinin yiğit önderi, genel başkanımız, herşeyimiz Tahir Çetin'i ve önderimiz, haysiyet abidemiz, canımız Ali Faik'imizi kaybettik.”

CHP'Lİ ÖZEL: "TARİFSİZ ÜZÜNTÜ İÇİNDEYİM"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de kazaya ilişkin "Maalesef çok acı bir haberle güne başladık. Hakları için yıllardır Soma'da ve günlerdir Ankara'da mücadele eden Bağımsız Maden-İş Genel Başkanı Tahir Çetin ve Ali Faik İnter kardeşimizi dönüş yolunda trafik kazasında kaybetmemizin tarifsiz üzüntüsü içindeyim. Başımız sağ olsun" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Uyar Madencilik’ten alamadıkları tazminatları için 15 yıldır mücadele eden Somalı madenciler, 4 Temmuz'da aileleri ile birlikte Ankara’ya gitmişti. Madencilerin otobüsü, Ankara girişinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın önünde eylem yapacakları gerekçesiyle polis tarafından durdurularak kente girişine izin verilmedi. Kente girişleri engellenen madencilerden oluşan 5 kişilik heyet ise önce Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilileri, ardından AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile görüşme yaptı. Görüşmelerden olumlu bir yanıt alamayan madenciler Soma’ya geri dönme kararı almışlardı.