Polisi harekete geçiren olay, Bağcılar Hürriyet Mahallesi’nde bir kadının şikâyeti ile ortaya çıktı. İddiaya göre, Hatice D. implant yaptıracaktı. Arkadaşları vasıtasıyla Orhan D. isimli bir kişiyle tanıştı. Sahte diş doktoru, kendisine implant ve diş protezi yapacağını söyleyerek Bağcılar, Hürriyet Mahallesi’ndeki muayenehanesine çağırdı. Hatice D., gittiği adreste 40 bin lira karşılığında implant ve protez yaptırmak için anlaştı. Ancak yapılan işlemlerden memnun kalmadı. İşlemler sırasında sağlam dişleri de zarar gören kadın, adliyeye giderek şikayetçi oldu.

KALFALIK BELGESİYLE DİŞ KLİNİĞİ

Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, söz konusu adrese 10 Mart'ta baskın düzenledi. Diş hekimi olmadığı anlaşılan Orhan D.'nin sadece Milli Eğitim Bakanlığı’ndan 'Protez Kalfalığı' belgesi bulunduğu tespit edildi. Operasyonda, çok sayıda diş yapımı ve tedavisinde kullanılan materyal ele geçirilirken, iş yerinde hijyen koşullarına uymayan şekilde muayene yapıldığı belirlendi.

Sahte dişçi Orhan D. gözaltına alınırken, iş yeri de Bağcılar Belediyesi Zabıta ekiplerince mühürlenerek faaliyetine son verildi.

ÇÜRÜKLERİN ÜZERİNE İŞLEM YAPTI

Sahte dişçinin, mağdur Hatice D.'nin dişlerindeki çürükleri tam temizlemeden üzerine işlem yaptığı belirlendi. Bu işlemin ardından mağdur kadının daha çok ağız sağlığı sorunu yaşadığı ve yapılan incelemede ise 10 dişinde iltihaplanma olduğunun anlaşıldığı öğrenildi.

ŞÜPHELİ ADLİ İŞLEM YAPILARAK SERBEST BIRAKILDI

Farklı suç kaydı da olduğu öğrenilen şüpheli emniyetteki işlemlerin ardından 'taksirle yaralama' ve 'yetkisiz hekimlik” suçlarından aynı gün adliyeye gönderildi. Hakkında adli işlem yapılan şüpheli serbest bırakıldı.