DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Fox TV’de konuk olduğu İlker Karagöz ile Çalar Saat programında gündeme yönelik açıklamalarda bulundu. Dün Millet İttifakı’nın cumhurbakanı adayı olarak açıklanan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yardımcıları formülüyle sürece dahil edilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’la ilgili dikkat çekici değerlendirmelerde bulundu.

Babacan, “Takımı güçlendirdik, çok güçlü bir kadro oldu. Biz şampiyon olacak takımız. Ligdeki diğer takımda 1 tane oyuncu var. Son 5 yıllık performansı var, berbat bir performans” ifadelerini kullandı.

‘ARTIK ONLAR DA TAKIM OYUNCUSU’

“Cumhurbaşkanı yardımcısı görevlendirmek, cumhurbaşkanının Anayasal hakkıdır, uygun bir zamanda yapılır” diyen Babacan, “CHP, Ankara ve İstanbul gibi önemli iki şehrin anahtarını AK Parti’ye teslim etmez diye düşünüyorum. Ekrem Bey ve Mansur Bey’i de takıma kattık güçlü bir şekilde devam ediyoruz. Artık onlar da takım oyuncusu” diye konuştu.

‘HERKESİN İÇİNE SİNEN BİR ÇÖZÜM OLDU’

İYİ Parti’nin masaya dönmesi için yürütülen görüşmeleri de anlatan Babacan, “Pazar günü öğleden sonra bu hareketlilik bize intikal etti. Arkasından gece yoğun bir telefon trafiği yaşadık, gece 2.30’a kadar. Ertesi gün toplantıya kadar da devam etti. Sonuçta uzlaşıyla bitirdik. Bu çok kıymetli bir şey. Sanırım herkesin içine sinen ve iyi bir çözüm oldu bu. Vatandaşlarımızın gönlünden geçen, ‘O mu olsun bu mu olsun’ dediği hepimiz buradayız” dedi.

‘DÜN TARİHİ BİR AŞAMAYI GEÇTİK’ 

Hazırladıkları metinlerin hükümet hazırlığı olduğunu söyleyen Babacan, “Dün tarihi bir aşamayı geçtik ve yakın tarihimizde demokrasimizin şimdiye kadar gerçekleştirdiği en önemli başarı elde ettik. Niye derseniz seçimlere doğru giderken anayasa değişikliği paketini hazırlayan 2300 maddelik ortak politika metnini hazırlayan bir hükümet hazırlığı var” dedi.

Altılı masada yaşanan İYİ Parti krizi de sorulan Babacan, “Zaten partilerde ve toplumda kanaatler vardı ve bu kanaatleri masaya koyup o kanaatlar üzerinden hareket edince sonuca vardık. Evet perşembe günü ilk oturduğumuzda bitiremedik ama dedi ki pazartesi tekrar toplanalım gün verdik saat verdik ve 14 dedik de işte 15:30’da toplandık. Yani planladığımız şekle girdi tabii arada evet gelgitler oldu. Cuma günü iyi Parti’nin bir açıklaması oldu. Biz de tabii üzüldük keşke olmasaydı dedik ama artık onların hepsi geçmişti” yanıtını verdi.

‘YALVARA YALVARA 3-5 MİLYARI BULUYORLAR’ 

Ekonomiyle ilgili eleştirilerde bulunan Babacan, “Veliaht prensten 3 milyar 5 milyar yok Katar’dan 3 milyar 5 milyar sağa sola tek tek tek tek adeta yalvarıncasına 3-5 milyarı oradan bula bula. Şu andaki depremin yaralarını sarmaya çalışıyorlar. Halbuki 100 milyar dolarsa bir kaynak gerekecek bu kaynağın bir kısmı iç kaynak olacak bir kısmı dış kaynak olacak. Dış kaynak kısmına çok önemli çünkü depremler aynı zamanda döviz ihtiyacına dayanan harcamalar enerji gerekecek. Demir gerekecek çimento gerekecek ve bütün bunlar dövize bağlı harcamalar. Ülkenin taze döviz kaynaklarına ihtiyaç olacak. Bütün bu kaynaklar eğer zamanında bulunamazsa ülkeleri ödemeler Yani bir döviz krizi yaşayabilir” şeklinde konuştu.