DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Adana'da hal esnafıyla sahur yaptı. Esnafın ittifak sorusuna, "Biz henüz ittifakta değiliz. Altı partili masada bazı ortak çalışma alanlarına katkı sunuyoruz. İttifak olması için daha çok şey konuşmamız lazım” dedi.

Ali Babacan, Adana'da sebze meyve hal esnafıyla sahur yaptı. Babacan, burada esnafla sohbet ederek esnafın sıkıntılarını dinledi. Babacan gündeme ilişkin konuştu.

Bir yurttaşın özelleştirmeyle ilgili sözlerine cevap veren Babacan, "Özelleştirme için ‘Silmece kötüdür' ya da ‘Silmece iyidir' demek doğru değil. Özelleştirmeyi akıllıca yapmak lazım. Bir kurum tekel mi? Yoksa herkesin yaptığı işi mi yapıyor? Önemli olan bu" ifadelerini kullandı.

"İTTİFAK OLMASI İÇİN DAHA ÇOK ŞEY KONUŞMAMIZ LAZIM"

Babacan, bir esnafın Millet İttifakı'na ilişkin bir sorusu üzerine “Biz henüz ittifakta değiliz. Altı partili masada bazı ortak çalışma alanlarına katkı sunuyoruz. İttifak olması için daha çok şey konuşmamız lazım” ifadelerini kullandı.

"VATANDAŞ İYİ MALI UCUZA ALACAK"

Babacan, bir esnafın “Özelleştirme politikası sizin ve Mehmet Şimşek'in dönemlerine denk geliyor” cümlesi üzerine şu sözleri kaydetti:

“Özelleştirmeler Maliye Bakanlığı'na bağlı olmuştur. Telekom gibi özelleştirmeler rahmetli Kemal Unakıtan'ın döneminde. Mesela Telekom özelleşti. Ne oldu? Mülk devletin. Bütün altyapı devletin. Sadece işletme lisansı özeleştirildi.

Devlet o zaman para yokluğunda 6 buçuk milyar dolar nakit para aldı. Bu paranın hepsi yurt dışından geldi. Çok büyük para. Mülk, tapu, altyapı, sistem, kablolar hepsi devletin. Özel sektör daha verimli işletiyor.

Devlet olunca 10 bin kişi çalışıyorsa, zorla bir 10 bin daha alıyor. Ondan sonra zarar ediyor. Zarar da milletten topladığın vergiyle ödeniyor. Özelleştirme için ‘Silmece kötüdür' ya da ‘Silmece iyidir' demek doğru değil. Özelleştirmeyi akıllıca yapmak lazım.

Bir kurum tekel mi? Yoksa herkesin yaptığı işi mi yapıyor? Önemli olan bu. Örneğin kamu kuruluşu çay bardağı üretiyor. Devletin ne işi var çay bardağı üretmeyle? Herkes yapıyor zaten. Onu özelleştirmekte fayda var. Bizim ticaretten öğrendiğimiz şu; Üretim bol olacak. Maliyet düşük olacak. Rekabet olacak. Vatandaş iyi malı ucuza alacak.”