Ermenistan-Azerbaycan sınırı boyunca çatışmalar başladı. Ermeni şehirleri Vardenis ve Jermuk'un bombalanmasıyla ilgili bilgiler var. Goris ve Tatev köyü yakınlarında da patlama sesleri duyuluyor.
Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan ordusunun akşam saatlerinde sınırın Daşkesen, Kelbecer ve Laçın istikametlerinde geniş kapsamlı provokasyonda bulunduğunu iddia etti.

Açıklamada, Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'nin sabotaj gruplarının farklı istikametlerde Azerbaycan ordusunun mevzileri arasındaki arazilere ve yollara mayın döşediği ve bu durumu önlemek için Azerbaycan birliklerince alınan tedbirler neticesinde çatışmalar yaşandığı öne sürüldü.

Çatışmanın ardından Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Ermenistan Güvenlik Konseyi'ni olağanüstü toplantıya çağırdı.

Öte yandan Ermenistan Savunma Bakanlığı, 11 Eylül akşamı Ermeni Silahlı Kuvvetleri birimlerinin Azerbaycan mevzilerine ateş açtığı yönünde Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yayılan mesajı yalanlamıştı.

Ermenistan Savunma Bakanlığının konuyla ilgili  yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verildi:

"Azerbaycan Savunma Bakanlığı yine uydurma haberleri yayıyor. 11 Eylül akşamı, Ermenistan-Azerbaycan sınır bölgesinin doğu kesiminde yer alan Azerbaycan mevzilerine Ermenistan Silahlı Kuvvetleri birimleri ateş açmadı. Ermenistan-Azerbaycan sınırındaki durum nispeten istikrarlıdır ve Ermenistan Silahlı Kuvvetleri birimlerinin kontrolü altındadır."