Azerbaycan ve Ermenistan arasında başlayan çatışmalarda yedinci güne girildi. Azerbaycan ordusu Dağlık Karabağ'da bir grup Ermeni askeri esir aldı.

Azerbaycan-Ermenistan hattında Dağlık Karabağ üzerinden 27 Eylül’de başlayan gerilim sürüyor. Dünyanın gözünün çevrildiği bölgede sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Ermeni ordusunun sivil yerleşim noktalarına ateş açması üzerine karşı atağa geçen Azerbaycan ordusu ilerleyişini sürdürüyor. Dağlık Karabağ bölgesini, kuzey ve güneyden kuşatan Azerbaycan ordusu, bir grup Ermeni askeri esir aldı.

AZERBAYCAN TESLİM OLAN ASKERLERİN GÖRÜNTÜSÜNÜ SERVİS ETTİ

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, beyaz barakla teslim olan Ermeni askerlerinin görüntülerini servis etti. Bakanlık, Ağdam şehrine bağlı Güzelanlı, Alibeyli ve Ayağ Garvand köylerinin topçu ateşi altında olduğunu ancak Ermenistan ordusuna karşı tüm önlemlerin alındığını ifade etti. Bakanlık açıklamasında yeni üsler kurularak Ermenistan ordusuna ait çok sayıda askeri teçhizatın imha edildiğini duyurdu. Bakanlık, 27 Eylül´den 2 Ekim´e kadar imha edilmiş askeri teçhizat listesinde, 230 tank ve diğer zırhlı araçları, 250 topçu parçası, roketatar, havan, 38 hava savunma cihazı, 10 komuta-kontrol ve komuta gözlem noktası, 7 mühimmat deposu, 130’dan fazla araç ve bir adet S-300 uçaksavar füzesi sisteminin yer aldığını belirtti.

PAŞİNYAN’DAN “SOYKIRIM” İDDİASI

Le Figaro gazetesine konuşan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, “Durum 2016 yılında yaşanan çatışmalardan çok daha ciddi. Bunu 1915'teki 1.5 milyondan fazla Ermeni'nin katledildiği durumla kıyaslamak uygun olabilir. Geçmişi inkâr eden Türkiye devleti, bir kez daha soykırım yolundan ilerliyor” demişti.