Ayvalık Belediyesi, bu yıl 8-11 Şubat günlerinde düzenlenecek ‘Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı - İSTANBUL EMITT’teki yerini aldı. 

Her yıl ülke pavilyonları, tatil destinasyonları, yaz-kış turizmi ve outdoor turizmi destinasyonları, oteller ve turist merkezleri, tur operatörleri ve acentelerin katıldığı İSTANBUL EMITT’e Ayvalık Belediyesi de Ayvalık Ticaret Odası ve Turizm Geliştirme Birliği (AYTUGEB) ile birlikte 7’nci salon 7341’daki yerini alacak. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin kentteki tüm turizm paydaşlarına çağrı yaparak, “Kendi işletmesini tanıtmak isteyen her turizmciyi standımıza bekliyorum. Ayvalıklı işletmelerimizin özel desteklerinin de bulunduğu EMITT’teki standımızda, daha dijital ve interaktif bir tanıtım yapmayı hedefliyoruz” dedi.

İlçenin doğal güzellikleri, uzun plajları ve pırlanta kumlarıyla, yurt içi ve yurt dışından ilgi gördüğünü belirten Başkan Ergin, yaz sezonunda yerli ve yabancı konukların gelmesiyle birlikte popülasyonun en üst seviyeye ulaştığını söyledi. Başkan Ergin, “Fakat turizmin, şehrimizin ekonomisine katkısı sezon süresi daha da uzadıkça etkili ve kalıcı olacaktır” diye konuştu. 

Köprü ve otoyolların, şehirlerin birbirlerine olan bağlantı ve ulaşım sürelerini kısalttığına değinen Başkan Ergin, İstanbul 3.5, Bursa 2.5, Balıkesir ve İzmir’den ise 1.5 saatte Ayvalık’a gelindiğini hatırlattı. Tarihi kent sokakları, mimarisi, kiliseleri, camileri ve ayazmasıyla Ayvalık’ın adeta bir açıkhava müzesi durumunda olduğunu dile getiren Ergin, dünyada tarihi kentler arasında Ayvalık’ın çok özel bir konuma sahip olduğunu belirtti. Ergin, dokuz ay süreyle meltem esintisine eşlik eden oksijeni bol bahar havasının sağlık turizmini de tetikleyeceğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

“Zeytinyağlı yemeklerimiz, her sezonda farklı ot çeşitlerimiz ve deniz ürünlerimizle 365 gün turizme hizmet eden kentimizi, uluslararası ve ulusal alanda daha iyi anlatmak ve tanıtmak için fuarda yerimizi alıyoruz. Mübadeleden önce Anadolu’nun en önemli ticari ve mimari kentlerinden olan Ayvalık’ı her yönüyle tanıtmak, turizmde sezonu uzatmak en büyük hedefimiz olacaktır.”

Ergin, endüstriyel peyzaj ile UNESCO koruma planı geçici listesinde yer alan kentin kalıcı listeye geçmesi için de girişimlerin aralıksız sürdürüldüğüne değinerek, dünyada zeytin ve zeytinyağının nefasetiyle bilinen Ayvalık’ın her yönüyle tanınması için fuarda geniş bir katılımla yerlerini alacaklarını söyledi. Ergin, Ayvalık Belediyesi’nin doküman, tanıcı kartpostal, harita ve dergi dağıtımının yanı sıra özel çekimle hazırlanmış gösterimlerle de fuarda ilgi odağı olacağını sözlerine ekledi.