“Adil yargılanma” talebi ile 215 gündür ölüm orucunda olan avukat Aytaç Ünsal ölüm orucu eylemini sonlandırdığını açıkladı.

“Adil yargılama” talebiyle ölüm orucunda olan ve dün Yargıtay 16’ncı Ceza Dairesi tarafından hakkında tahliye kararı verilen Avukat Aytaç Ünsal, ölüm orucu eylemini 215’inci gününde sonlandırdı. Ünsal'ın eylemi sonlandırdığını İzmir Baro Başkanı Özkan Yücel açıkladı. Ünsal ile birlikte “adil yargılanma” talebiyle ölüm orucuna başlayan Avukat Ebru Timtik, eyleminin 238’inci gününde yaşamını yitirmişti.

ÜNSAL: "EBRU'YU DA YANIMDA GETİRDİM"

Ölüm orucu eylemini sonlandıran ve tedavi olmayı kabul eden Ünsal, hastaneye kaldırıldı. Ünsal, ambulansa bindirilirken şu açıklamada bulundu: "Teslim olmadık boyun eğmedik. Devrimci avukatlar teslim alınamaz. Ebru Timtik şu an benimle, benim yanımda. Onu da yanımda getirdim. Bu mücadeleye dört elle sahip çıkalım. Hep birlikte mücadelemizi büyütelim. Bu halkın adalet mücadelesi. Mutlaka biz kazanacağız. Hepinizi zaferimizin coşkusuyla, umuduyla selamlıyorum." https://twitter.com/dokuz8haber/status/1301865354751283200