Haber: ALİ TAŞ

Antalya'da ASAT’ta işten atılan Ahmet Korkut, bu kararın iptali için İdare Mahkemesine dava açtı. İdare Mahkemesi Ahmet Korkut’un başvurusunu reddedince süreç bir üst mahkeme olan Danıştay’a taşındı. Danıştay’daki temyiz sürecinde de aleyhine karar çıkınca, Ahmet Korkut konuyu Anayasa Mahkemesi’ne taşıdı. Ahmet Korkut’un İdare Mahkemesi’nin kararını Danıştay’a taşımasının ardından, Danıştay başvuruyu reddetti ve karar tebliğini 16 Aralık’ta postaya verdi. 21 Aralık’ta da kararın Ahmet Korkut’a tebliğ edildiği kabul edildi.

AYM BAŞVURU TARİHİ 5 OCAK 2022

Danıştay’ın kararı tebliğ etmesinin ardından, Ahmet Korkut’un Avukatı Hacer Sezer, Bakırköy Hukuk Mahkemeleri Ön Büroları aracılığı ile 5 Ocak 2022 tarihinde Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru hakkını kullanıyor. Bu başvurunun ardından da 7 Ocak 2022 tarihli bir yazı ile Avukat Hacer Sezer’e başvurunun Anayasa Mahkemesi tarafından alındığı belgesi geliyor.

BAŞVURU KARAR TARİHİ 15 NİSAN 2022

Anayasa Mahkemesi, 15 Nisan 2022 tarihinde başvurunun, başvuru için gerekli olan Danıştay karar tarihinden sonraki 30 gün içerisinde yapılmadı gerekçesi ile Ahmet Korkut’un başvurusunu reddediyor. AYM’nin bu kararının ardından Ahmet Korkut’un Avukatı Hacer Sezer mahkemeye, kararın başvuru süresi içerisinde yapıldığını, kararın kanuna ve Anayasa’ya aykırı olduğunu belirterek kararın düzeltilmesi için başvuruda bulunuyor.

“VERİLEN KARAR KESİN NİTELİKTE OLUP…”

Hacer Sezer’in karar düzeltme talebine Anayasa Mahkemesi, Komisyon tarafından verilen kararın kesin nitelikte olup, tashihi gerektirecek bir husus bulunmadığı yönünde bir yazı ile cevap veriyor. Böylece, Ahmet Korkut’un başvurusu ile ilgili iç hukuk yolları tüketiliyor.

ŞİMDİ AİHM'E GİDECEKLER

Konu ile ilgili olarak Ahmet Korkut’un Avukatı Hacer Sezer, "Anayasa Mahkemesi de zamanında yapmış olduğum başvuruyu, zamanında yapılmadığı gerekçesiyle reddetmiştir. Sonrasında başvuru yapabileceğimiz tek merci, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi oldu. Maalesef başvuru yapmak durumunda kalacağız.” dedi.

ROCKÇI İMAM DA AYNI DURUMDA KALMIŞTI

Daha önce, Antalya’nın Kaş ilçesinde imamlık yapan ve kamuoyunda ‘Rockçı İmam’ olarak da bilinen Ahmet Muhsin Tüzer de benzer bir durumla karşılaşmış, işe geri dönme davasında Anayasa Mahkeme’sine yaptığı başvuru zaman aşımı nedeni ile reddedilmiş, konu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşınmıştı.