Elektrikleri iki kez kesilen ancak buna rağmen oyunlarını karanlıkta dahi sahnelemeye devam eden Moda Sahnesi, ticari bir tiyatro değil "özerk kamusal tiyatro" olduklarını belirterek, elektriklerini açacaklarını duyurmuştu. Moda Sahnesi'nin duyurusu sonrası AYEDAŞ (İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım A.Ş.), "Moda Sahnesi’ne bu türde elektrik kullanımı durumunda mevzuat gereği alınacak tedbirler sözlü olarak iletilmiştir. Söz konusu uygulama, ilgili mevzuata göre kaçak elektrik kullanılması halidir" açıklamasında bulundu.

AYEDAŞ tarafından yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:

"Kaçak elektrik kullanımı, teknik bilgisi olmayan kişiler tarafından sayaca müdahale edildiği için can ve mal güvenliği riski oluşturacağı gibi yakındaki tüketim noktalarının kaliteli ve kesintisiz enerji kullanımına da engel olmaktadır. Ayrıca bu durumun, piyasa işleyişi gereği kullandığı elektriğin bedelini düzenli olarak ödeyen diğer tüketicilerin faturalarına yansıyacağı da unutulmamalıdır.

Elektrik dağıtım şirketleri, elektrik tarifelerinin belirlenmesinden sorumlu değillerdir. Dağıtım şirketleri, tedarikçilerden iletilen zamanında ödenmeyen tüketim borçları nedeniyle veya kaçak elektrik kullanıldığının tespiti halinde ilgili tüketim noktalarının elektrik enerjisini kesmek ve kaçak elektrik tüketim faturası düzenlemekten sorumludur.

AYEDAŞ, düzenlemeye tabi olan elektrik dağıtım sektöründe ilgili elektrik piyasası mevzuatı hükümleri uyarınca görevini sürdürmektedir. Bu kapsamda, AYEDAŞ çalışanları mevzuat kapsamındaki kendilerine atfedilen görev ve uygulamalar dışında bir değerlendirme yapamaz veya işlemde bulunamaz.

Son olarak belirtmek isteriz ki, Moda Sahnesi’nin elektriği, benzer konumda olan tüm tüketicilere aynı şekilde uygulandığı gibi borcu nedeniyle kesilmiştir. Kaçak elektrik kullanımının tespit edilmesi durumunda da mevzuat hükümleri uyarınca saha ekiplerimiz tarafından gerekli işlemler yapılacaktır.'' 

"SÜRE BİZİM İÇİN DOLDU"

Geçtiğimiz günlerde elektrikleri ikinci kez kesilmesine rağmen oyunlarını ışıldakla sahnelemeye devam eden Moda Sahnesi, sosyal medya hesabından dün açıklama yayınlamıştı. Moda Sahnesi'nin yaptığı açıklamada, "Tiyatro sanatından ödün vererek sürdürdüğümüz süreci artık sonlandırıyoruz. Çünkü oyuncularımızın estetik açıdan niteliklerini kaybetmesine geçici olarak izin verebilirdik. Bu süre bizim için doldu. Artık kendi enerjimizi hakkımızı, kendi kendimize sağlamaya karar verdik. Bugünden itibaren saatimizi kendi kendimize çalıştırıyoruz" ifadelerine yer verilmişti.