Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ardından tercih aşamasına geçen Aydınlı öğrenciler; Atatürk Kent Meydanı’nda yer alan tercih tırına gelerek, üniversite tercihlerini nasıl yapacaklarına dair akıllarındaki sorulara yanıt buluyor. 

Sınava ilk defa giren ve doğru tercihte bulunabilmek için tercih tırını ziyaret eden Özge Kayhan, “Evde düşünüyordum, tek başıma çok sıkıntılıydı. Buraya gelip yardım aldığım için birazcık da olsa ferahladım.  Öğretmenlerimiz çok ilgilendi. Puanım yapabileceğim en iyi sıralamaları öğretmenimiz gösterdi. Bir liste oluşturdular ve gerisini de bana bıraktılar” diye konuştu.

Kızına destek olmak için tercih tırına kızıyla birlikte geldiğini belirten Bülent Poyraz, “Bir vatandaş olarak bu hizmet mükemmel bir şey. Öğrencilere yardımcı olunuyor. Ben de kızım için geldim. Biz onlardan daha heyecanlıyız. Özlem hanım bizim ve öğrencileri için güzel bir şey yapıyor. Başarılarının devamını dileriz” dedi.

Öğrencilere yardımcı olmak için puan, sıralama ve bölüm dengesinin önemine vurgu yapan rehberlik ve danışmanlık öğretmeni Seda Ögüt, şunları söyledi:

“Danışmaya gelen öğrencilerimiz çok memnunlar. Çünkü bu yıl puanlar ve sıralamalarda farklı bir oluşum gerçekleşti. Puanlar yükseldi ve sıralamalar düştü. Öğrenciler de tercih yaparken tek başına karar veremiyor. Öğrencileri tercih tırımıza bekliyoruz.”

Öğrencilerin doğru tercih yapmak için uzman eğitmenlerden destek alması gerektiğini belirten Başkan Özlem Çerçioğlu ise tüm Aydınlı öğrencileri tercih tırına davet etti. 

Tercih tırı, 5 Ağustos’a kadar 09.00 ile 18.00 saatleri arasında Atatürk Kent Meydanı’nda öğrencilere hizmet vermeye devam edecek.