Aydın'da sosyal medya üzerinden farklı illerde yaşayan kız çocuklarını istismara maruz bırakıp, fotoğraf ve videolarını çekerek bazılarını tehdit edip paylaştığı için yargılanan Serkan Aydın (37) hakkında 11 yıldır süren davada, sonunda karar çıktı.  Mahkeme heyeti, failin 110 yıl hapis ve 668 bin lira para cezasına çarptırılmasına hükmetti.

ÇOCUKLAR İÇİN "RIZASI VAR" SAVUNMASI

DHA'nın aktardığı habere göre, Zafer Mahallesi Doğu Gazi Bulvarı'ndaki bir evde oturan fail Serkan Aydın, sosyal medya üzerinden farklı illerde yaşayan kız çocuklarını istismara maruz bırakıp fotoğraf ve videolarını çekerek sosyal medyada paylaştı. 16 Şubat 2011 tarihinde bir ailenin şikayetiyle ortaya çıkan olayın ardından Aydın gözaltına alındı. İfadesinde kimseyi tehdit etmediğini, fotoğraf ve görüntüleri çocukların kendi rızasıyla gönderdiğini söyleyen Serkan Aydın serbest bırakıldı.

YAKALAMA KARARI ÇIKARILDI

Soruşturmayı sürdüren savcılık, Aydın'ın bilgisayarında fotoğrafları bulunan 29 çocuğu daha tespit etti. Serkan Aydın hakkında Aydın 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı ve 11 yıl sonunda sonuçlandı. Mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanan Serkan Aydın'a cinsel taciz, şantaj, hakaret ve müstehcen görüntüleri bilgisayarına depolamak suçlarından her mağdur için 6 ay ile 8 yıl arasında değişen oranlarda toplam 110 yıl hapis, yine her mağdur için 4 bin lira ile 140 bin lira arasında değişen toplam 668 bin lira para cezası verdi.

Mahkeme heyeti ayrıca Serkan Aydın için yakalama kararı çıkardı.