Bursa’nın Nilüfer ilçesi Başköy Mahallesi yakınında yangın çıktı. İzmir Menderes'in kırsal Çile Mahallesi'ndeki çam ağaçları ile kaplı ormanlık alanda da, saat 14.00 sıralarında, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Aydın'ın Çine ilçesinde çıkan orman yangını ise rüzgarın da şiddeti ile büyüyor.

Bursa’nın Nilüfer ilçesi Başköy Mahallesi yakınında yangın çıktı. Makilik alanda henüz bilinmeyen bir nedenle başlayan yangın rüzgarın etkisiyle ormana sıçradı. İzmir Menderes'in kırsal Çile Mahallesi'ndeki çam ağaçları ile kaplı ormanlık alanda ise, saat 14.00 sıralarında, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Bursa'da yangın söndürme araçları ve iş makineleriyle alevlerle mücadele edilirken yangının sıçradığı bir çiftlikteki 20’den fazla küçükbaş hayvan öldü. Alevlerden kurtarılan hayvanlar ise araçlarla bölgeden uzaklaştırıldı. Bazı itfaiye erleri ise dumandan etkilendi. Bursa Orman Bölge Müdürü Yalçın Akın, “Sıkıntı oluşturabilecek bir durum görünmüyor ancak gerekirse helikopterle de müdahalede bulunabiliriz” dedi.

İZMİR MENDERES'TE YANGIN

İzmir Menderes'in kırsal Çile Mahallesi'ndeki çam ağaçları ile kaplı ormanlık alanda, saat 14.00 sıralarında, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevlere müdahale için İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 1 söndürme uçağı, 2 helikopter ve 5 arazöz ile ekipler sevk edildi. Yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor. Öte yandan Menderes'in Çamönü mevkisinde de dün yangın çıkmıştı.

SEFERİHİSAR'DA DA MAKİLİK ALANDA YANGIN

Seferihisar ilçesi Düzce Mahallesi Çamcoz Koyu mevisindeki makilik alanda da bugün saat 13.44'te henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 1 helikopter ve 5 arazöz sevk edildi. Yerleşim yerlerine uzakta bulunan yangına havadan ve karadan müdahale edildi. Yangın yaklaşık 3 saatte söndürüldü. Bölgede etkili olan yoğun rüzgar nedeniyle yeniden yangın çıkma ihtimaline karşı ekiplerin, soğutma çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

AYDIN'DA DA YANGIN

Aydın'ın Çine ilçesinde çıkan orman yangını rüzgarın da şiddeti ile büyüyor. Çine ilçesi Akçaova Mahallesi Gökbel Dağı eteklerinde saat 13.15 sıralarında ormanlık alanda yangın çıktı. Yangına havadan 5 helikopter, karadan ise 12 arazöz, 5 su tankeri ve 2 dozer müdahale ediyor. Bölgeye DSİ Aydın Bölge Müdürlüğü tarafından dozer takviyesi yapılırken, alevlerin yanan sahanın hemen alt kısmında bulunan Akçaova Mahallesi yerleşim alanına sıçramaması için ekipler yoğun çaba harcıyor.