Yazar Rıfat Ilgaz’ın oğlu, Çınar Yayınları’nın kurucusu Aydın Ilgaz, dün sabah saatlerinde evinde kalp krizi geçirmiş, kaldırıldığı hastanede yapılan müdahalelere rağmen yaşamını yitirmişti.

Aydın Ilgaz için bugün Zincirlikuyu Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Aydın Ilgaz'ın eşi Nilgün Ilgaz, oğulları Kerem ve Anıl Ilgaz, kızı Elif Ilgaz, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Kastamonu Cide Belediye Başkanı Mehmet Eşref Mutlu, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş ve İstanbul Milletvekili Ahmet Şık ile sanatçılar Sunay Akın, Ebru Cündübeyoğlu, Hababam Sınıfı filminin oyuncuları, yakınları ve sevenleri katıldı.

Aydın Ilgaz’ın cenazesi, öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrasında Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

“HABABAM SINIFI YETİM KALDI” 

Kastamonu Cide Belediye Başkanı Mehmet Eşref Mutlu, Ilgaz’ın cenazesinde gözyaşlarına hâkim olamadı. Mutlu, “Hababam Sınıfı yetim kaldı” dedi. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de Rıfat Ilgaz Kültür Merkezi’nde bundan sonra Aydın Ilgaz’ın da anılacağını söyledi.