İstanbul'da Ayasofya çevresindeki kalabalık nedeniyle Valilik kararıyla metro seferlerinin durdurulmasına tepki gösteren yolcular, kadın makinisti darp etmeye çalıştı.

Ayasofya'da namaz kılmak için bölgeye akın eden bazı kişiler, Valilik kararıyla duran metronun makinistini darp etmeye çalıştı.

SEFERLER DURDURULMUŞTU

İstanbul'da statüsü değiştirilerek ibadete açılan Ayasofya'nın ilk namaz gününde kadın bir makinist, namaz kılmak isteyen kişiler tarafından darp edildi. Ayasofya çevresinde kalabalığın artması sonucu İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, namaz kılmak isteyenlerin bölgeye gelmemesini istemiş ve toplu taşıma araçlarının seferleri de durdurulmuştu. O sırada metro kullanarak Ayasofya'ya gitmek isteyenler yetkililere tepki gösterdi. Kadın bir metro makinistini köşeye sıkıştıran kalabalık, makinisti darp etmeye çalıştı. Güvenlik görevlilerinin korumaya çalıştığı kadın, kabine girerek kendisini kurtarabildi.

SALDIRI DÜŞÜNDÜRÜCÜ VE ÜZÜCÜ

Kadın makiniste yönelik linç girişiminin bir başka açısı ise İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından paylaşıldı. İmamoğlu, yaptığı paylaşımda, "Ayasofya-i Kebir Camii çevresindeki yoğunluğun izdihama dönüşmemesi için Valilikçe alınan sefer durdurma kararını uygulayan kadın makinistimize yönelik saldırı düşündürücü ve üzücüdür. Bu olaya rağmen görevine devam eden çalışanımızı tebrik ediyorum, konunun takipçisi olacağız" dedi.