Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 87 yıl sonra kılınan ilk bayram namazında Ayasofya'nın minberine elinde kılıçla çıktı. Erbaş, müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'nın haremiismetine vurgu yaptı.

Ayasofya’da 87 yıl sonra ilk Ramazan Bayramı namazı kılındı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın kıldırdığı bayram namazına caminin içinde ve çevresinde çok sayıda yurttaş katıldı. 24 Temmuz 2020'de yeniden ibadete açılan Ayasofya’da bayramların “inananları bütünleştiren, kardeşliği pekiştiren müstesna zamanlar” olduğuna vurgu yapıldı. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, bu sene de salgın sebebiyle bayram günlerinde bir araya gelemeyecek olmanın burukluğunun yaşandığını savundu. Erbaş ayrıca, “Yüce Rabb'im, bu bayram sabahının hürmetine bütün mazlumlara, evlerinden ve yurtlarından çıkarılmış mağdurlara kurtuluş nasip eylesin” dileğinde bulundu.

MESCİDİN HAREMİİSMETİ İHLAL EDİLİYOR

Doğu Türkistan'dan Yemen'e, Arakan'dan Suriye'ye İslam coğrafyasının yükselen feryatların hatırlatıldığı hutbede, “İsrail'in, mukaddes belde Kudüs'ü ve ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'yı işgal girişimi tüm müminleri büyük bir hüzne ve acıya gark etmektedir. Zira barbarca bir tavırla Mescid-i Aksa'da ibadet eden Müslümanlara saldırılmakta, Mescidin harimiismeti ihlal edilmekte ve Peygamberlerin hatırasına hayasızca müdahale edilmektedir.” denildi.

(Fotoğraf: Ahmet Bolat/AA)