Avukatlar, Av. Can Atalay'ın da aralarında bulunduğu Gezi Davası tutukluları için Çağlayan Adliyesi'ndeki Adalet Nöbeti'nde buluştu. Çağlayan Adliyesi içinde buluşan avukatlar alkışlarla adliye önüne çıktı. Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması düzenledi.

Adalet Nöbeti avukatları yakalarına Gezi Davası'nda 18 yıl hapis cezası verilen Av. Can Atalay'ın fotoğrafı olan "Hepimiz Oradaydık, Gezi Onurumuzdur" yazılı sticker takarak katıldı.

Adalet Nöbeti 2-1

"GEZİ PARKI BİZİZ, GEZİ YARGILANAMAZ"

"Gezi Parkı biziz, Gezi yargılanamaz! Gezi'yi savunmaya devam edeceğiz. Gezi'ye katılan milyonların sesi olmak, hepimiz Gezi'deydik diye bir kez daha haykırmak meslektaşımız Av. Can Atalay'ın da aralarında bulunduğu Gezi Davası tutuklularının yanlarında olduğumuzu söylemek için Adalet Nöbeti'nde buluşuyoruz."

Adalet Nöbeti'ne CHP Milletvekili Mahmut Tanal, Gökhan Zeybek, HDP Milletvekili Musa Piroğlu, Eski Kültür Bakanı Ercan Karakaş, Emek Partisi yöneticisi Levent Tüzel de destek verdi.

Alkışlarla Çağlayan Adliyesi önüne çıkan avukatlar burada basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasında İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, Gazeteci Murat Sabuncu, TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Başkanı Esin Köymen konuştu.