İnsan hakları savunucusu Avukat Heval Yıldız Karasu'nun avukatlık bürosunun olduğu binaya yapılan saldırı ile ilgili davanın 8. duruşması bugün Eskişehir 6. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü.

ÖRGÜT SUÇU ŞÜPHESİYLE TUTUKLANMIŞTI

Davanın bir önceki duruşmasından sonra önemli bir gelişme yaşanmıştı. Heval Yıldız Karasu'ya yönelik saldırı davasının sanıklarının çoğu, geçtiğimiz aylarda Antalya'da karıştıkları bir olay üzerine, örgüt suçu şüphesiyle tutuklanmıştı. Üstelik Antalya'daki tutuklama kararında Eskişehir'deki davanın incelenmesi de etkili olmuştu.

BİR SONRAKİ DURUŞMA 15 KASIM'DA

İlk günden beri, olayın basit bir saldırı olmadığını, örgüt suçu kapsamında değerlendirilmesi ve ağır ceza mahkemesinde görülmesi gerektiğini savunan ve dosyanın ağır ceza mahkemesine sevk edilmesini talep eden Heval Yıldız Karasu ve avukatları, bu gelişme üzerine taleplerini bir kere daha Eskişehir 6. Asliye Ceza Mahkemesi heyetine ilettiler. Heyet inceleme sonrası bu talebi değerlendirecek. Bu telebin ve dosyaya yeni eklenen belgelerin incelenmesi amacıyla dava bir kere daha ertelendi. Bir sonraki duruşma 15 Kasım 2021 günü saat 09:30'da görülecek.