Avrupa Birliği'nin (AB), 6 Şubat'ta meydana gelen Maraş merkezli depremlerden etkilenenler için gönderdiği insani yardımlar Suriye'ye ulaştırıldı. AB Komisyonu'ndan yapılan açıklamada, Suriyelilere gönderilen insani yardımları taşıyan iki uçağın dün başkent Şam'a indiği belirtildi. Suriye'ye ulaştırılan insani yardımlar arasında kış şartlarına uygun çadırlar, barınma amaçlı kullanılan malzemeler ve ısıtıcılar bulunduğu ifade edildi.

AA'da yer alan habere göre, yardım malzemelerinin AB'nin İtalya'nın Brindisi kentinde ve Dubai'de bulunan stoklarından karşılandığı, Suriye'de rejim kontrolündeki ve diğer bölgelerdeki ihtiyaç sahibi Suriyelilere dağıtılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, AB'nin Suriye'ye göndereceği insani yardımların toplamının 420 tonu bulacağı vurgulandı.

Açıklamada, buna ilave olarak Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad yönetiminin AB Sivil Koruma Mekanizması'nı harekete geçirme talebi sonrası 15 Avrupa ülkesinin yardım teklifinde bulunduğu, bu kapsamda Suriyeliler için çadır, yatak, battaniye, ısıtıcı, hijyen malzemeleri, jeneratör, gıda, tıbbi malzeme gibi ihtiyaçların karşılanması için teklif geldiği kaydedildi.

10 MİLYON EURO AYRILDI

Yardımların, Suriye'nin kuzeybatısında hükümet kontrolünde bulunan veya bulunmayan yerlerdeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmakta olduğu bildirildi. Birliğin Suriye'ye yönelik yardımlarını Beyrut'ta bulunan AB ekibinin koordine ettiği, AB insani yardım uzmanlarının da şu anda Suriye'de insani yardım konusundaki ortak kuruluşlarla çalıştığı belirtildi. Yardımlar için şu ana kadar 10 milyon euro ayrıldığı ifade edildi