Avrupa Basın ve Medya Özgürlüğü Merkezi (ECPMF) ve Avrupa’daki SLAPP’lere Karşı Koalisyon (CASE), Avrupa SLAPP Karşıtı Konferansı düzenleyecek. Avrupa Parlamentosu’nun himayesinde ve Avrupa Konseyi’nin desteğiyle düzenlenmektedir.

ÇEVRİMİÇİ VE YÜZ YÜZE KAYITLAR 8 AĞUSTOS'TA AÇILACAK 

Kamu Katılımına Karşı Stratejik Dava (SLAPP’ler), gazetecileri kamuya açık konularda bilgi toplama ve yayınlama konusunda korkutarak ve caydırarak ifade özgürlüğünü sınırlamak için güçlü kişiler ve şirketler tarafından kullanılan yasal tehditler ve davalardır. Gazetecilere karşı tamamen veya kısmen asılsız davalar kullanma stratejisi, onları mahkemelerde kendilerini savunmak için zaman, para ve enerji harcamaya zorlar. Son üç yılda Avrupa’daki sivil toplum kuruluşları, SLAPP’lere karşı güçlerini birleştirdi ve bu da Avrupa Komisyonu, Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Konseyi’ni bu tür tehditlere somut girişimlerle yanıt vermek ve karşı koymak için harekete geçirdi.

Konferansın amacı, SLAPP’lere karşı Avrupa ve ulusal siyasi ve diğer girişimleri incelemek, gazetecilik üzerindeki etkisini aydınlatmak ve SLAPP’ler tarafından hedeflenen gazeteciler için mevcut finansal ve pratik desteği tartışmaktır.

Konferans, CASE koalisyon üyelerini, SLAPP mağdurlarını, uzmanları, gazetecileri, medya profesyonellerini, avukatları, politika yapıcıları, ifade özgürlüğü savunucularını, akademisyenleri, ombudsmanları, hakimleri ve sivil toplum temsilcilerini bir araya getirecek.

Konferans sırasında, CASE ikinci Avrupa SLAPP Yarışması’nın kazananlarını açıklayacak. SLAPP Yarışması, Avrupa’nın sunduğu en kötü niyetli davaları ve davacıları tanımak için bir fırsat olarak her yıl CASE tarafından düzenlenmektedir. SLAPP’lerin geniş kapsamlı etkisini yansıtan yarışma, altı farklı kategoride güçlü bireyleri ve şirketleri ödüllendirecek: Yılın Kurumsal Zorbası, SLAPP Yılın Politikacısı, Yılın Dava Bağımlısı, Yılın Zorba Avukatları, Uluslararası Zorba Yıl ve son olarak Halkın Seçimi Ödülü!

Tarih: 20 Ekim 2022

Yer: Oda 1, Palais de l’Europe, Avrupa Konseyi , Strazburg

Konferans, Strasbourg’da fiziki mevcudiyet ile düzenlenecek ve canlı yayınlanacak. Kayıt ve gündem ile ilgili bilgiler çok yakında açıklanacak.

Bu arada, tarihi kaydetmenizi öneririz. En son güncellemeler için konferans bültenimize abone olun, konferans web sitesini ziyaret edin veya @ECPMF ve @CASECoalition twitter’a göz atın.

Sizi Avrupa Anti-SLAPP Konferansında görmeyi dört gözle bekliyoruz.

Konferans Bültenine Abone Ol

E-posta – [email protected]