Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yeni adımlar silsilesi başlığıyla açıkladığı yeni tedbirleri, "Burnumuza koca Beypazarı havucu kaçmış, solunum yollarını tıkıyor, bunlar çubukla kulağımızda biriken kiri çıkararak çözüm arıyor" sözleriyle eleştiren Yeşilada, "Bence bizi '21 Aralık 2021: Film Devamı' gününe götürecek kur şoku başladı bile. Yolun sonunda 1970'lerin Kapalı Kambiyo Rejimi var" yorumunu yaptı.

"ARTIK FAİZ ARTIŞIYLA DA KURTARAMAZSINIZ"

Sözcü gazetesine konuşan  Yeşilada, bireylere yönelik Gelire Endeksli İç Borçlanma Senedi'ni değerlendiren Yeşilada, bununla döviz çekemeyeceklerini ve halka arz ücretlerinde indirim gibi düzenlemelerin yabancı yatırımcıyı cezbetmeyeceğini ifade etti. Yeşilada, "Finans sektöründen başlayan dengesizlik, yani kaynakların müsrif kullanımı/verimsiz alanlara kaçması artık yumurtacılık işkoluna kadar bulaştı. Bu ekonomiyi yüzde 10.000 faiz artırımıyla da kurtaramazsın" ifadelerini kullandı.

"ENFLASYON DÜŞMEYECEK"

Yazın enflasyonun düşmeyeceğini öngören, global emtia rallisinin de henüz yolun yarısında olduğunu ifade eden ekonomist Yeşilada, "Anketlere göre, halk gerçek enflasyonun yüzde 100'ün üstünde olduğuna dair hemfikir. Sene ortasında yüzde 70 enflasyonu telafi edecek zamlar yapılacak. Seçmenin gönlünü alabilir mi? Seçim kasımda mı, nisanda mi, fark etmez. Dün milattı, artık içilen her yudum su, öpülen her bebek ve başımıza gelecek her türlü felaket seçim kazanma amacıyla yapılacak" dedi.