Anadolu Başsavcılığı, Atilla Peker'in ifadesi üzerine Kutlu Adalı cinayeti ile ilgili olarak soruşturma başlattı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, "Atilla Peker adlı şahsın Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığıyla Cumhuriyet Başsavcılığımıza gönderdiği 'Gazeteci Kutlu Adalı’nın Kıbrıs’ta öldürülmesi' olayına ilişkin çeşitli iddialar içeren dilekçesinin teslim alınması ve yapılan ilk değerlendirme sonucu iddiaya konu suçlarla ilgili Türk adli makamlarının soruşturma ve kovuşturma yapmasının Türk Ceza Kanunu hükümleri uyarınca olanaklı olduğu kanaatine varılması üzerine dilekçe içeriğinde bahsi geçen suç iddialarıyla ilgili derhal soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma kapsamında cinayet olayının gerçekleştiği KKTC adli makamlarından ihtiyaç duyulan bilgi ve belgelerin temin edilmesi amacıyla gereken yazışmaların yapılması ve yine ülkemiz dahilinde bulunan muhtemel delillerin temini ile dilekçe sahibinin ayrıntılı beyanının alınması için çalışmalara başlanmıştır" denildi.

ATİLLA PEKER DİLEKÇE VERMİŞTİ

Organize suç örgütü lideri olmaktan hakkında arama ve yakalama kararı bulunan Sedat Peker’in kardeşi Atilla Peker, Kıbrıslı gazeteci Kutlu Adalı’nın öldürülmesi için emekli Yarbay, eski MİT’çi Korkut Eken’in kendisine nasıl teklifte bulunduğunu, Kıbrıs’ta nasıl UZİ marka silah temin ettiğini Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği dilekçede anlattı.

"KUTLU ADALI'YI TANIMIYORUM" AÇIKLAMASI

Sedat Peker ve kardeşi Atilla Peker tarafından Kıbrıslı gazeteci Kutlu Adalı’yı öldürdüğü iddia edilen emekli Yarbay Korkut Eken de ardından açıklamalarda bulunmuştu. Eken konuya ilişkin, “Kutlu Adalı’yı tanımıyorum, bilmiyorum adını da duymamıştım. Gazeteci ile ne işim olur? PKK ile mücadelem var” ifadelerini kullanmıştı.

SEDAT PEKER NE DEMİŞTİ?

Sedat Peker’in Uğur Mumcu ve Kutlu Adalı ile ilgili açıklamaları şöyle:
  • “1996’da Kutlu Adalı’nın cinayetine değineceğiz demiştik. Biz Korkut Eken, Mehmet Ağar o zaman hep beraberiz. Korkut Eken’in odası Mehmet Ağar’ın odasının yanı. Genciz, vatanseveriz. Bana genelde iş adamlarını yönlendiriyorlar, faili meçhullerden ziyade. Bana dedi ki Kıbrıs’ta bir adam var. ‘Kıbrıs’ı Rumlara satmak istiyor’ dedi. 2 tane de profesyonel istedi. ‘Öz kardeşimi vereceğim’dedim. Atilla Peker. Uzmandır, sokaklardan yetişti. Korkut Eken, Atilla Yıldırım bu cinayetten ne kadar önce gittiler? Yüce Allah o insanın kanını bize nasip etmedi. Adam namuslu adam. Bugünleri görmüş adam bunun için çalışmış. Hep böyle yapıyorlar, vatanseverlik diye milleti coşturuyorlar. Herkesi birbirine sokuyorlar. Aradan zaman geçti, döndüler 3-4 gün sonra. Korkut abi ile konuştuk. Dediler tekrardan gideceğiz. Bunlara bağlı başka bir ekip öldürmüş. Korkut abi ‘halloldu’ dedi. Diyecekler niye anlatmadın? Siz gördüğünüz her şeyi anlatıyor musunuz? Hepimiz birbirimizin aynısıyız. Kaç kişi böyle gitti.”
  • “Uğur Mumcu görüşüne katılırsınız katılmazsınız şehittir. Namuslu, dürüst adamdı. Neden öldürüldü? Öldürüldüğü zaman yazdığı yazılara bakın. Terör bölgelerinde uyuşturucu tarlaları olur, satışları olur ve silah ticareti… Uğur Mumcu şehit ediliyor. Yanına ilk gelen kim? Katil en önce gelir: Mehmet Ağar. Eşine (Mehmet Ağar Güldal Mumcu’ya) diyor ki, ‘Ben buradan bir tuğla çekersem devlet aşağı iner.’ Bu meşhur sözdür. Devletin içinde yaşayanlar bunu bilirler. Uğur Mumcu, temiz adam, saf adam, tek başına bir adam.”

YEDİNCİ VİDEOSUNDU PAYLAŞMIŞTI

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, kendisine yönelik operasyonun ardından çektiği videoların 7.’sini yayınladı. Sedat Peker, Süleyman Soylu, Erkan Yıldırım ve Mehmet Ağar’la ilgili iddialarda bulundu. Peker, 7’nci videosunda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya seslenerek “Uyuşturucu satıcısıyla resmimi koymuşsun, diyorsun ki ‘Bunlar yeni bir uyuşturucu yolu.’ Ben sana sizin kurduğunuz o uyuşturucu yolunu anlatacağım. Daha çok konuşacağız. Artık parça parça değil, avuç içi kadar koparma dönemi geldi” ifadelerini kullandı.