Ataşehir halkına ve gelecek nesillere temiz, sağlıklı ve daha yaşanabilir bir kent bırakmak amacıyla çalışmalarına devam eden Ataşehir Belediyesi, bu yıl da hizmetlerini sürdürdü. Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “2022 yılını geride bırakmamıza sayılı günler kaldı. İnanıyorum ki 2023 yılı umutlarımızın yeniden yeşereceği, barışın, hoşgörünün, birlikteliğin ve beraberliğin yılı olacaktır. Yeni bir yüzyılın başlangıcında; emeklisiyle, esnafıyla, sanayicisiyle ve tüm emeğiyle geçinen 85 milyon yurttaşımızla birlikte yarınlara daha umutla bakacağız. Ülkemizin refahı ve güvenliği için yurt içinde ve dışında terörle mücadele eden ve bu yolda hayatını kaybeden şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize mutlu ve müreffeh bir yaşam diliyorum. 2023 yılı ülkemize ve tüm dünyaya sağlık, huzur getirsin. Tüm yurttaşlarımızın yeni yılını yürekten kutluyorum” dedi.

TESİSLERİN TEMELİ ATILDI 

Ataşehir Belediyesi’nin yıl boyunca yürüttüğü çalışmalar kapsamında Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Atatürk Mahallesi’nde 3 bin 500 metrekare arsa üzerinde Tıp Merkezi yapımına başlandı. 3 bin 249 metrekare alana sahip ‘Ataşehir Belediyesi Gönüllü Hizmet Vakfı Atatürk Kütüphanesi’nin temeli atıldı. İçerenköy Mahallesi’ne kazandırılacak ‘Ataşehir Belediyesi Gönüllü Hizmet Vakfı İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi’nin yapımına ise devam ediliyor. Ferhatpaşa Mahallesi’nde ‘Ataşehir Belediyesi Gönüllü Hizmet Vakfı Huriye Öğücü Tıp Merkezi’nin temeli atıldı. Ferhatpaşa Mahallesi’nde İstanbul İnovatif Çevre Eğitim Merkezi’nin yapımı devam ediyor. Küçükbakkalköy Mahallesi’nde Sosyal Market Bina’nın yapımı tamamlanarak hizmete açıldı. Ataşehir genelinde 26 bin 900 ton asfalt serimi yapıldı. İlçe genelinde 10 bin 400 metrekare kaldırım çalışması yapıldı. 4 bin 600 metrekare taş kaplama ve  bin 800 metrekare yağmursuyu kanalının imalatı ise tamamlandı.

300 KÜLTÜREL ETKİNLİK YAPILDI

Ataşehir Belediyesi, kültür ve sanat alanında yaşama geçirdiği projelere 2022 yılında da devam etti. Yıl boyunca Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından 300 adet kültürel, sanatsal, sosyal etkinlik yapıldı. Yurttaşların eşlik ettiği 12 açık hava konseri düzenlendi. 140 atölye programı düzenlenerek, 4 bin Ataşehirli yurttaşın bu programlardan faydalanmasını sağlandı. 

2 bin 500 öğrenci spor eğitimini tamamlayarak sağlıklı bir yaşama attım attı. Ataşehir Belediyesi’nin ücretsiz sunduğu ‘Üniversite Ders Destek Programı’na katılarak bütün bir yıl boyunca çalışan 250 öğrenci üniversiteye girdi. Sanat eğitimlerinden bin 932 öğrenci mezun oldu. Düştepe Oyun Müzesi, yıl boyu 18 bin yurttaşı ağırladı. Kardeş belediyelerle 10’un üzerinde projede bir araya gelinirken, Ataşehir’de hizmet veren kütüphaneler ise 12 bin ziyaretçiye hizmet verdi. 

3 BİN 242 HANEYE SICAK YEMEK

Ataşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi ilçelileri tespit ederek yanlarında oldu. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Aşevi tarafından 3 bin 242 haneye sıcak yemek ulaştırıldı. ‘İyiliği Paylaşarak Büyütelim’ sloganıyla yapılan çağrılarda, makbuz karşılığı teslim alınan kurban etleri bin 671 haneye ulaştırıldı. İlçedeki ihtiyaç sahiplerinin, ihtiyaç duydukları ürünlere daha rahat ulaşmalarını sağlayabilmek için Ataşehir Belediyesi tarafından açılan Sosyal Marketlerden 14 bin 962 hane yararlandı. Ataşehir Belediyesi, bin 10 taziye yemeğini yurttaşlara ulaştırdı. 8 bin 544 Ramazan kolisinin dağıtımını gerçekleştirdi. 2 bin 485 eğitim materyalini 513 haneye gönderdi. Bin 77 bebek bezi ve bin 326 paket hasta bezi yurttaşlara dağıtıldı. 75 bin adet kandil simidi dağıtıldı. 2022 yılında Ataşehir Belediyesi, yeni bebek heyecanı yaşayan ailelerin mutluluğuna ortak oldu ve 591 adet ‘Hoş Geldin Bebek’ çantasını Ataşehirli ailelere ulaştırdı. İhtiyacı olan yurttaşlara 24 adet hasta yatağı yardımında bulunuldu. Sürdürdüğü ikinci el eşya toplama ve bunları ihtiyaç sahipleriyle buluşturma çalışmalarında 40 haneye eşya yardımı yapıldı.

SAĞLIK HİZMETLERİ DEVAM ETTİ

Ataşehir Belediyesi yıl boyunca, sağlık hizmetlerine devam etti. Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Mamografi Merkezi’nden 2 bin 471 Ataşehirli yararlandı. Türkan Saylan Tıp Merkezi’nden 50 bin 980 yurttaşa sağlık hizmeti sağlandı. Ferhatpaşa Sağlık Polikliği’nde 7 bin 184 Ataşehirliye sağlık hizmeti verildi. Hasta Konuk Evi’nde 218 hasta ağırlandı. 2 bin 49 yurttaşa ‘Ergen Psikolojisi’, bin 436 kişiye ambulans, 556 yurttaşa da ‘Sosyal Destek ve Aile Danışma’ hizmeti sunuldu. 434 bireysel görüşme sağlandı, 2 bin 127 kişi ise ‘Evde Sağlık’ hizmetinden faydalandı.

ATAŞEHİRLİ KADIN VE ÇOCUKLAR DESTEKLENDİ

Ataşehir Belediyesi, 2022 yılında 2 bin 574 yurttaşın hobi, meslek ve seminerlerden yararlanmasına katkı sağladı. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı Kadın Girişimcilik Merkezi’nde (AKAGİM) 150 kişiye ‘Kadın Girişimcilik’ eğitimi verildi. Bin 272 yurttaş Ders Destek ve Oyunevleri’nden faydalandı. 320 öğrenci ise LGS kurslarına katıldı. 

Zabıta İşleri Müdürlüğü ise 2022 yılı boyunca Ataşehirli yurttaşların talep, istek ve şikayetlerine çözüm bulmak için 7/ 24 sahadaydı. 2022 yılı içerisinde toplamda 4 bin 539 talep, şikayet ve müracaat alınarak çözüme kavuşturuldu. Ekipler ayrıca 3 bin 700 adet iş yerine denetim yaptı. 

ÇEVRE DOSTU PROJELER DEVAM ETTİ

Küresel iklim değişikliği ve çevre sorunları karşısında ilçedeki tüm canlıların sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşamaları, doğal kaynakların korunması, geliştirilmesi amacıyla çalışmalar ve projeler yürüten Ataşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, 11 bin 200 ton ambalaj atığı, 350 ton atık cam, 7 ton plastik kapak, 330 ton bitkisel atık yağ, 7,5 ton atık pil, 10 ton elektronik atık, 3,5 ton atık ilaç, 355 ton atık lastik ve 100 ton motor yağı toplanmasını sağlayarak bunları geri dönüşüme kazandırdı. 

Toplanan plastik kapaklar karşılığında 32 adet tekerlekli sandalye ihtiyaç sahibine ulaştırıldı. 50 elektronik atık kutusu, 82 adet mavi kapak kutusu, 250 adet atık pil kutusu, 12 adet atık ilaç kutusu ve 650 adet ambalaj atığı kutusu yurttaşlara teslim edildi. 77 adet atık cam kumbarası, 16 adet geri dönüşüm kumbarası ve 9 adet yeşil nokta ekipmanın bakım ve onarımı yapılarak, yenilendi. 250 farklı işletmeye ruhsat aşamasındayken atık yönetimi hakkında bilgilendirme yapılarak, gerekli ekipmanlar yerleştirildi.

Ataşehir genelinde 253 gürültü şikayetinin tamamı değerlendirilerek sonuçlandırıldı. 123 adreste asbest araştırması yapılarak toplam bin 196 kilo gram asbest içeren malzeme, usulüne uygun olarak bertaraf edildi. Çevre bilinci oluşturmak ve iklim değişikliği konusuna dikkat çekmek amacıyla toplam 55 faaliyet gerçekleştirildi. Düzenlenen festival, eğitim, atölye, konferans ve çalıştay gibi faaliyetlerle toplam 7 bin 17 kişiye ulaşıldı. 

İLÇEYE YAKLAŞIK 1 MİLYON METREKARE YEŞİL ALAN KAZANDIRILDI 

Ataşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, 2022 yılı içerisinde kente birçok yeni yeşil alan kazandırırken mevcut alanların bakım ve onarımını da ihmal etmedi. 2022’de 2 bin 939 metrekare yeşil alanı olan parklar Ataşehirlilerin hizmetine sunuldu. Ataşehir genelinde bin adreste boş arsalardaki yabancı otlar temizlendi ve 235 adet parkın da bakımı yapıldı. Toplam yeşil alan miktarı yaklaşık 1 milyon metrekare oldu. Değişik türlerde yaklaşık 7 bin 450 adet ağaç, çalı ve süs bitkisi dikimi yapıldı. 185 bin adet mevsimlik çiçek dikilerek, kentin görünümüne estetik değer katıldı. Bakımı yapılan park ve yeşil alanların dışında yaklaşık 450 adreste budama çalışması yapıldı.

Temizlik İşleri Müdürlüğü, 3 bin 935 konteynerın tamirini yaptı. Ataşehir’e 410 adet yeni plastik konteyner yerleştirildi. 282 yeraltı ve yerüstü konteynerın bakımı yapıldı. Mobil Bakım Aracı hizmete sunuldu ve 41 tane yeni çöp aracı filoya kazandırıldı.

CAN DOSTLARIN YANINDA OLUNDU

Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından 221 köpek ve 746 kedi kısırlaştırıldı. 944 can dostu aşılandı. 8 bin 355 hasta ve yaralı olan hayvanın tedavisi tamamlandı. 62 can dostu sahiplendirilerek yeni yuvalarına kavuşturuldu. Sokak hayvanlarının beslenmesi sağlandı ve yeni kedi evleri ilçeye kazandırıldı. 7 bin 815 ilaçlama ve 3 bin 376 dezenfeksiyon çalışması yürütüldü. 

YURTTAŞTAN GELEN ÇAĞRILAR CEVAPLANDIRILDI 

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne bağlı ‘Başkan Ataşehir’i Dinliyor’ ekibi, 20 bin 861 haneyi ziyaret etti. Yurttaşlardan gelen 182 bin 307 çağrının yüzde 95’i çağrı merkezi ekipleri tarafından cevaplandırıldı. Sosyal medya ekibi yurttaşlardan gelen 151 bin 279 içeriği cevapladı. ABİM sistemine kayıtlı iş arayan yurttaş sayısı toplamda 9 bin 678’e ulaştı.