Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin ardından dayanışma örneği gösterilen Atakum’da, ATAK’a üye emekçi kadınlar, afet bölgesine gönderilmek üzere 500 kilogram erişte hazırladı. Samsun İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı bir ekip tarafından kadınların yardımı, afet bölgesine ulaştırılacak. 

Çalışmalara katılan ATAK Yönetim Kurulu Üyesi Gülay Deveci, deprem bölgesinde yaşayan yurttaşların acısını derinden hissettiklerini belirterek, şunları söyledi:

“Aynı acıyı biz de burada yaşıyoruz. Günlerdir biz de onlar gibi yemiyoruz içmiyoruz. Depremzede vatandaşlarımıza destek olmak için Atakum Belediyesi ve vatandaşların iş birliği ile afet bölgesine yaklaşık 84 TIR gönderdik. Atakum Kadın Girişimi ve Kooperatifi olarak biz de ‘Çorbada tuzumuz olsun’ istedik. Hazırlamış olduğumuz erişteleri paketliyoruz. Jandarmanın TIR’ı aracılığıyla deprem bölgesine ulaştırıyoruz. Samsun İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekip, deprem bölgesinde kurduğu mutfaklarda erişteleri pişirip depremzedelere dağıtacak. Umarım onlara bizlerin de bir nebze olsa katkısı bulunur.”